|
Діткам і їх батькам)))))
| |
natalya-gurkina
♀
| Date: Нд, 24.05.2009, 12:20 | Message # 1 |
| Діткам і їх батькам (авторські вірші, загадки, скоромовки, ігри, казки, тощо...) Ви пишете для дітей? Тоді Вам сюди! Додавайте свої твори і давайте зробимо на форумі сайту "віртуальну книгу" для діток і їх батьків))))) :91_smile-6:
Attachment:
4472197.gif
(13.0 Kb)
Всім гарного дня;) ))))
|
|
|
|
octava
♀
| Date: Вт, 26.05.2009, 22:23 | Message # 2 |
| Уявімо собі тихий безлюдний берег, вдалині - океан (теж Тихий і мовчазний), на пісочку - жодного сліда, шепочуть хвильки, літають мрії, мов райські колібрі. Таким би було наше життя, якби не... ... І ось з'являються ВОНИ: Крикунчики, Пузатики, Гризунчики,Плакунчики, Зайчики-Усеперекидайчики - плем'я, без якого ми, дорослі, - як Колумб без Америки - залишились би лише мореплавцями, а не першовідкривачами. Та, на щастя, діти ( наші й не лише) Є і БУДУТЬ. А разом із ними і ми: складатимемо оди появі першого зубчика, ридатимемо, збиваючи коліна, повертатимемось туди, звідки самі родом - у дитинство. КЕНГУРУ, ХЛОП'ЯТА, МИШІ, ЩО НЕ ВМІЮТЬ ЖИТИ В ТИШІ Грав татуньо-кенгуру На трубі: ру-ру! ру-ру! Миші теж не люблять тиші. Пі-пі-пі! - співають миші. Борсучок - пухнастий пончик - Взяв до рук акордеончик. А швидкі маленькі білки Засвистіли у сопілки. Жабки - теж цікаві штучки: В жабок є такі квакучки... Утекли із того лісу Всі вовки, ведмеді, лиси. Потім з лісу повтікали Тигри, леви і шакали. Каже мама:"Що ти! Що ти! Татко вже прийшов з роботи! Будеш, синку, грати ще, - Й він у джунґлі утече!" Зрозуміло. Більш не граю. Швидко іграшки складаю. Підійшло, матусю, тісто? Музиканти хочуть їсти! Стриб-стриб-стриб - на кухні коник. Де подівся ополоник?!..
Коли згасає свічка сподівання, поезія запалює свічки (Т.Захаревич)
Post edited by octava - Ср, 27.05.2009, 22:54 |
|
|
|
guska
♀
| Date: Ср, 27.05.2009, 22:30 | Message # 3 |
| Пані Монітор Прошу: личко мені витри, Стане так тобі видніше. Не потрібна – значить вимкни, А потрібна, то залишиш. Не міняй мені заставку, Навчись краще друкувати. Прибери хутчій приставку, Йди уроки готувати. *** Містер Системний блок Усі знають – маю кнопки вище Power, вниз Reset, А нові мої моделі не читають вже дискет. Є в середині у мене материнська плата, діти І комп’ютеру без неї, як без серця не прожити. *** Містер Вірус Моє призначення – псувати, розмножуючись у програмах, І ось комп’ютер не спроможний вам показати діаграми, Ім’я своє і те забув він, стоїть, мов саквояж пустий, На диску С тепер у нього лежить туман густий-густий. *** Пані клавіатура Натисніть Enter, мені вклоніться, Я супермодна, ось подивіться, Навкруг все просто – так кнопок мало, Мені їх завжди не вистачало. На них є цифри, а ще є знаки Допомагаю набрать подяку. Бажання книгу є друкувати – Так починайте, що ж зволікати. *** Пані Мишка Ходити по столу – моя робота, А ви спитайте чи є охота. Мене штовхають і натискають, Поки працюють не відпускають, А я побігла б, бо поруч кішка, Тремтить мій хвостик і звусь я …
semper tiro
|
|
|
|
guska
♀
| Date: Ср, 27.05.2009, 22:43 | Message # 4 |
| Шкідливі поради Якщо ти черговий знову, Треба з класу вигнать всіх, Заспівай їм колискову, Гарантовано успіх. Але ж є одна умова, Ти її запам’ятай – Перебріхуй ноти й слова, Що захочеш, те й співай. Результат побачиш зразу, Ні на кого не кричав, Проспівай ти хоч би фразу – Головне – щоб не мовчав. Знай, фальшивить треба густо – Відпочине хор котів. І у класі стане пусто – Маєш те, чого хотів.
semper tiro
|
|
|
|
guska
♀
| Date: Ср, 27.05.2009, 22:46 | Message # 5 |
| В Країні Знань висока є гора, Туди зійти вся прагне дітвора, На тій горі є місто Тямкове, Тямущий люд там узнає щомить нове, Вам пропоную вирушить туди хутчіш, А нецікавість й лінь ви тут залиште. Ці дві сестриці вам не знадобляться, Щоб стать тямущим - все життя навчаться. Тож знання будем в праці добувати, Науки з задоволенням вивчати, Щоб розум свій могли ми розвивати, А Батьківщина стала процвітати
semper tiro
|
|
|
|
octava
♀
| Date: Чт, 28.05.2009, 22:19 | Message # 6 |
| ГЛІБЧИК, ХЛІБЧИК, ЧАСНИЧОК, ЧОБІТОК І КАБЛУЧОК Гірко плакав Часничок: "Відірвався каблучок З чобітка мого одного, Зовсім-зовсім ще нового!" Де подівся? Де подівся? На городі загубився! Через трави, через роси Часничок прошкує босий. Через кладочку, калюжі... Часничком запахло дуже! "Гей! - кричать йому сунички,- На! Взувайся в черевички!" Часничок утішивсь трішки, В черевички пхає ніжки... Не скінчилися жалі - Черевички замалі. Часничок маленький, босий На увесь город голосить... "Часничок, не плач, хороший! Ми удвох заробим грошей. Подамося на роботу І в неділю, і в суботу, Та зуміємо-таки Полагодить чобітки!" - Часничка втішає Глібчик. Часничок стрибнув на хлібчик І, щасливий, за хвилинку Раз!Два!Три! - й натер шкоринку. Із сальцем та молочком Смачний хліб із часничком!
Post edited by octava - Чт, 28.05.2009, 22:23 |
|
|
|
natalya-gurkina
♀
| Date: Нд, 31.05.2009, 11:15 | Message # 7 |
| Колискова Знову листячко спало на землю І дерева готуються спати Обійму тебе ніжно й на вушко Почну пісеньку на ніч співати: Зорі й місяць далеко-далеко Каченяток кладе спати мати Ген збиває перинку лелека І тобі час маленький мій спати... Вже збиває перинку лелека Час тобі моя зіронька спати..... Знову зорі убрались в намиста Почали небосхил колихати Обійму тебе й тихо на вушко Буду пісеньку на ніч співати... Обійму тебе ніжно й на вушко Буду пісеньку на ніч співати: Зорі й місяць далеко-далеко Каченяток кладе спати мати Малюків повкладала лелека І тобі час уже засинати...
Attachment:
7410665.gif
(25.8 Kb)
Всім гарного дня;) ))))
|
|
|
|
octava
♀
| Date: Вт, 02.06.2009, 23:26 | Message # 8 |
| СНІДАНОК Бобренятко біля річки На компот збира порічки. На компотик, на компотик: Трішки - в кошик, більше - в ротик. Шепотить блакитна річка: "Кислий-кислий сік в порічках!" Кучерява каже хвилька: "Ти не їж порічок стільки!" Плямка ротом окунь-дід: "Заболить тобі живіт!" Бобренятко мружить очі: "Захворіти я не хочу! І без жалю заміню За хвилиночку меню!" Бобренятко біля річки Хрумкотить гілки з вербички.
|
|
|
|
natalya-gurkina
♀
| Date: Ср, 03.06.2009, 20:20 | Message # 9 |
| Колисаночка Колихаю, колисаю диво-ніченьку, Обираю, вибираю казку – річеньку Все для тебе горошинка, моя донечко, Засинай і спочивай як з неба сонечко. Наспіваю, проспіваю колисаночки, Розповім про Миколая, його саночки Все для тебе моя зоре, моя донечко, Спи спокійно моє диво, моє сонечко.
Attachment:
8947734.gif
(10.8 Kb)
Всім гарного дня;) ))))
|
|
|
|
octava
♀
| Date: Чт, 04.06.2009, 23:26 | Message # 10 |
| ВЕСНЯНЧИКИ В Олі, Насті, Дарочки, Галі і Тамарочки, Тані та Світланочки Носики-весняночки - Носики-весняночки У руденькі плямочки... Леся і Оксаночка Граються на ґаночку, Кажуть до Романчика: "На й тобі веснянчика!" Розмалює сонечко Щічку і долонечку, М'ячика, ведмедика І велосипедика, Ніженьку-чалапоньку У руденьку крапоньку. Тільки ж то не сонечко! То - пустунка Сонечка!..
|
|
|
|
natalya-gurkina
♀
| Date: Сб, 06.06.2009, 11:57 | Message # 11 |
| Котик в мишки запитав... Котик в мишки запитав: - Ти чому втікаєш? Я ж для тебе мур-мявчав, Ти хіба не знаєш? - Ой хитрун ти, Муркотун, - мишка відказала. - Ти як тато твій - брехун! - й, хвостик показала...
Attachment:
2250285.gif
(37.6 Kb)
Всім гарного дня;) ))))
Post edited by natalya-gurkina - Сб, 06.06.2009, 11:58 |
|
|
|
natalya-gurkina
♀
| Date: Сб, 06.06.2009, 11:59 | Message # 12 |
| На сон Поцілую оченята Поцілую вушка Нехай мамине малятко Обійме подушка Нехай вкриє одіяло Загорне ніжніше Нехай спиться котенятку Най-найчарівніше
Attachment:
4413550.gif
(52.8 Kb)
Всім гарного дня;) ))))
|
|
|
|
octava
♀
| Date: Сб, 06.06.2009, 23:02 | Message # 13 |
| СКІЛЬКИ БУДЕ "КВА" І "КВА"? На ставку - зелені стриби... Ні-ні-ні! Вони - не риби, І не раки, і не краби, То - гладкі веселі жаби. Заховалася Катруся: - Трохи жаб оцих боюся! Відкриває жаба рот, Наче справжній бегемот. - Ні, Катрусю, то - здається: Просто так вона сміється! Жабки цілі ночі й дні Виква-квакують пісні. А іще, як хочеш знати, Вчаться жаби рахувати. Чи не скажеш ти, бува, Скільки буде "ква" і "ква"? Грають жаби в ква-квача - Не потрібно і м'яча! ...Над ставочком лине дух: Жаба-кухар смажить мух. Вже готові? - Ні-ні-ні! Дуже мухи ква-квасні. А на друге є у нас Не вода, а ква-ква-квас. Ква-ква-квасу випить варто Цілу-цілу ква-ква-кварту! Смачно жаби поїдять, На лататті посидять, На лататтячку-лататті - Задоволені й лупаті. - Більше жабок не боюся! - Так сказала Ква-Кватруся...
|
|
|
|
guska
♀
| Date: Пн, 08.06.2009, 13:21 | Message # 14 |
| Поцілує ненька – Час уже вставати, Щоб скоріш новеньке Зранку пізнавати. Розглядати павучків, Що мереживо плетуть А чи може хробачків, Що стежинкою повзуть. Квочка недалечко, Їй трохи ще сидіти - Скоро у гніздечку Вилупляться діти. Кошенята, козенята, Дослідження до ночі, Як живуть малята Я дізнатись хочу. Стану величенька – Світ вивчати буду, Як будила ненька Ніколи не забуду.
semper tiro
|
|
|
|
natalya-gurkina
♀
| Date: Пн, 08.06.2009, 17:24 | Message # 15 |
| Чухав вушко сірий кіт Чухав вушко сірий кіт: Де ж то взять мені обід? Де поїсти, де попити, Як спокійно день прожити? Сонце лагідно всміхнулось, Щічки котика торкнулось: Бачу я ціленький світ, Підкажу де взять обід. Ген будівля кольорова, Цегляна, не паперова. Там хатинка для малят, Для дитячих котенят. От туди ти і скачи, Гарно діткам муркочи. Підгодують, приголублять, - Дітлахи тваринок - люблять!
Attachment:
6482183.gif
(2.3 Kb)
Всім гарного дня;) ))))
|
|
|
|
|
|
|