День Благовіщення
День сьогоднi особливий, Все Господь благословляє. Для землі він полохливий, Весна слова вже промовляє. Навіть дощик покропив, Цеж Господь благословляє. Про це свято сповістив, Всім уваги приділяє. У цей день св'ятковий І природа силу має. Колір коврика бузковий, Усім настрій підіймає. Лиш до лісу я зайшла, Миттю настрій і піднявся. В ньому силу я знайшла , Погляд рястові впіймався. Коврик ніжний з рясту, Так до себе манить. Його жаль нам рвати, Та він дуже вабить. Руки тягнуться нарвати, А душа говорить: Ти не смієш рвати, Бо Господь боронить. Як же бути в лісі, Квітів не нарвати? Десь подалі сісти, Щоб їх не пізнати. Так до себе манить Їх краса і врода. Очі наші вабить Лісова природа. Тож спробуй походити, Квітів лиш не рвати. Вже їх красою вмитий, Навіщо з лісу брати? Тут домівка їхня, Ліс їх береже, А природи пісня, Душі наші стереже. Їх так хочеться зірвати, Всі до себе притулити, Щоб душею обійняти І нектар той пити. Я нарву їх зовсім трішки, Та у дім свій принесу І піду до Бога пішки, Цю красу лиш піднесу. Дякую сьогодні Богу, За це свято і за день! Хай дає нам змогу, Бачити красу щодень.
Додав: 380678418439valentina (08.04.2012)
| Автор: © Валентина Кравчук
Розміщено на сторінці : Свята православної церкви
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 1913 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 9
Порядок виводу коментарів:
За замовчуванням
Спочатку новi
Спочатку старі
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.