Бідну бабусю скрутила простуда. Вбога чекає Вселенського чуда, Бо Миколай нині буде ходити І малюкам подарунки носити. Хай тішить чудо не тільки дитину, Хай розповсюдиться на всю родину, Може, й дорослим дістанеться трішки, Хай не цукерки, а просто горішки. Просто горішки і тепла надія, Що за межу відженем лиходія. Спогади голубом сіли на гілці, Тихо зіграли на срібній сопілці… … Ось Миколай гучно стукає в хату. Гордо несе шевелюру кудлату. Брови звисають і щоки зарослі. Діти щебечуть, радіють дорослі, А борода аж до ніг обвисає, Кожен, хто бачить, на мить завмирає… Хочеться вірити, в день цей святковий Будуть точитися добрі розмови. Дай, Бог, від нині замовкнуть гармати. Буде спокійна дружина і мати. - Прошу тя, отче, Святий Миколаю!- Я від усіх українців благаю : - Дай нам добробуту, щастя і миру, Щоби поменшало підлого виру, Щоб у Країні жили всі, як браття, А до роботи – горіло завзяття.
Можливо Ваш варіант правильніший, та все ж хотілося б конкретніше дізнатися чому саме наголос не може падати так, адже все гранично ясно і спотворень немає. Дуже Вам дякую!
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")