А Свята уже наближаються
В убранствах мій Київ й Дніпро,
Птахи в хороводи збираюся,
Неначе довкола тепло…
У маркетах геть мандариново,
П’янить всіх гарячий глінтвей,
Спішить рік Новий, спотикається
Несе нам Щурів та Мишей…
Святкові вітрини і вулиці,
Затихли в казковій журбі,
У серці Різдво прокидається,
Що спало в тобі і мені.
Звучать передзвони колядками,
Грайливо шумить дітвора,
Чекає цукерків і пряників –
Прийшла Миколая пора…
Дорослі отак, по-дитячому,
Вимріюють й власні думки,
Бажанням навіюють здійснення,
Запрягшись й самі у санки…
Ялинки грайливо підморгують
Машинам і навіть зіркам,
Усім хто ще досі закоханий
Усупереч й пізнім літам.
Як діти, очікуймо радості…
Навчімось, як діти любить,
Проживши, не маючи заздрості,
Життя ж бо - одна свята мить…
#поезія_Іванна_Осос
4.12.2019
|