Щедрий нині Вечір - радості пора..?
Нам би веселитись нині за столом…
Але править Бал свій знову Сатана –
Небо вбагрянивши у невинну кров…
Рік Новий ступає – крок за кроком йде,
Дітям зустрічати б – мріяти…рости,
Та Нечистий знову смерті нам несе –
Відлітають в хмари дочки і сини…
Щедрий нині Вечір – настрою нема,
Не співа щедрівок навіть дітвора…
Досі сум і лемент, копоть від свічок,
Як воно повірить в смерть синів й дочок..?
Не шукай поради, слів не віднайти –
Втішити не втішиш не здолаєш гнів…
Й не кажи, що знаєш, як їм далі йти,
Тим у кого рідний заживо згорів…
Щедрий нині Вечір – у кутку кутя..,
Але й вишиванки нині всі в слозах,
Біль лихий, пекучий серце розсіка –
Бо тіла загиблих ще в чужих краях…
Не лише в Ірані, але й поряд тут –
На землі Донбасу спокій не знайдуть…
Без молитви рідних там тіла лежать,
Хоч благає мати, щоб хоча б обнять…
Щедрий нині Вечір – знову Новий Рік
Пекло ж в Україні – у вогні горить…
То ж тому напевно навіть і Зима,
Як й в Різдвяні Свята, знову не прийшла.
То ж запалим свічку, молитви складем,
Щоб зуміли рідні вижить з тягарем…
Щоб Господь Всевишній сили їм додав
А у Щедрий Вечір ласку дарував…
13.01.2020
#поезія_Іванна_Осос
|