Христос Хрестився у Йордані!
Славімо нині ми Христа! –
Щоб забурлила в кожнім серці
З чеснот та радостей ріка…
Омиймо душі молитвами,
Смиренно власний Хрест несім,
Щоб не втопитися в обмані,
Сил духу в Господа просім…
Христос Хрестився у Йордані!
Славімо нині ми Христа! –
Щоб в кожен дім і кожну хату
Вода блаженство принесла…
Кутю отам під образами,
Поставимо для тих людей,
Хто не святкує разом з нами –
Йорданських не співа пісень…
Христос Хрестився у Йордані!
Славімо нині ми Христа! –
Щоб упокоїлись й незнані,
Що смерть віднесла в Небеса…
Водою й долю окропімо,
Свячену випивши до дна,
Ніяка щоб лихая сила
Дорогу в душу не знайшла…
Христос Хрестився у Йордані!
Славімо нині ми Христа! –
Промовивши молитви ранні,
Допоки ще горить свіча…
Допоки дана Божа Воля
Життям своїм нам далі йти,
Щоб скверна не зламала душу,
Йорданом в серці змиймо всі гріхи!
16.01.2020
#поезія_Іванна_Осос
|