Цвітуть бузки рожеві і червоні,
Як і колись, як сотні, сотні літ.
І в ніжному, духмяному полоні,
Неначе вперше, завмирає світ.
І щовесни в травневі дні погожі
На Ніколая розквітуть бузки,
Заходять в дім і в храм творіння Божі -
Вологі і холодні пелюстки.
І я прошу вас, рідні, друзі милі,
Коли я відійду через роки,
Поставте хрест дубовий на могилі,
А поруч посадіть мені бузки.
Вірш дуже гарний але, мене особисто, зупинили ось ці рядки:
Заходять в дім і в храм творіння Божі - Вологі і холодні пелюстки.
Декілька раз перечитала і те ж саме... Подивіться так:
Цвітуть бузки рожеві і червоні, Як і колись, як сотні, сотні літ. І в ніжному, духмяному полоні, Неначе вперше, завмирає світ. І щовесни в травневі дні погожі На Ніколая розквітуть бузки, Чарують світ малі творіння Божі - Тоненькі і тендітні пелюстки. І я прошу вас, рідні, друзі милі, Коли від Вас піду через роки, Поставте хрест дубовий на могилі, А поруч посадіть мені бузки.
Щодо: "Заходять в дім і в храм творіння Божі" То тут мабудь автор мав на увазі, що квітки заносять у церкву, в будинки. Можливо було б краще "Заносять в дім і в храм творіння Божі"
Любомир повернув мене знов до обговорення цього твору. Хочу додати, Наталіє, щодо неможливості слова на "чарують". Справа в тім, що як Ви знаєте, православ*я не визнає а ні гороскопи, а ні цілителів-ворожбитів. Також не бажано використовувати слова (приклад): "чаруючі" квіти, "чаруючий" погляд, безтямне кохання, чи безмежне кохання (та ін.). Ваш розум повинен бути ясним, для того, щоби мати можливість спілкуватись з Богом. Можливо для когось це покажеться дивним, смішним, але для віруючої людини усе зрозуміло.
То була моя відповідь на варіант вірша Наталії Гуркіної. А щодо літературних прийомів, то я це знаю просто у творах на релігійну тематику їх не використовують. Це лише при умові, що автори глибоко віруючі люди.
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")