Дзвонять дзвони небеснії людей закликають:
-Схаменіться!- Господь просить і я вас благаю.
-Схаменіться, люди добрі, поки ще не пізно,
Прийміть руку Господнюю, покайтеся слізно!
Ще меч кари вас не вразив, а час наступає
Возз'єднавшись у Вічності, чудо розкриває.
Слово Боже вже пульсує зримо й не спроста,
Мить Господнього потоку творить чудеса.
Очищатися від скверни призиваю вас,
І нести молитву Богу, поки є ще час.
Знаю, що віршували від щирого серця, від душі. Та як завше бува, не чують люди закликів. Що вже казати, адже не чули люди навіть у часи діяння пророків...
Ми далеко не пророки, але ми люди, які спілкуються словами, а слово, як всім відомо, має велику силу. То ж я надіюся, що з усіх, хто прочитає цього вірша, один, два задумаються. Дякую!
Одинокий крик в пустелі... Якби-то... Ми прислухалися. Наскільки наше життя б стало змістовнішим. Як написано в 90 псалмі : " Бо Він тебе вирве з тенет птахолова, з моровиці згубної, 4 Він пером Своїм вкриє тебе, і під крильми Його заховаєшся ти! Щит та лук Його правда. 5 Не будеш боятися страху нічного, ані стріли, що вдень пролітає, 6 ані зарази, що в темряві ходить, ані моровиці, що нищить опівдні, 7 впаде тисяча з боку від тебе, і десять тисяч праворуч від тебе, до тебе ж не дійде!... "
Так, пане Василю,крик і може не одинокий.Я не настільки сильна в біблії, як ви, шановний,але десять заповідей, мене навчили,ще в дитинстві і роздумуючи над ними, я розумію, що було б все по іншому, не будь того, якби-то...Дякую за розмову.
Факт використовування біблійних мотивів нічого не промовляє сам по собі і ніяк не є ознакою художнього мислення. Тут важливо - як і чи взагалі ми даємо своє тлумачення тих образів.
Дякую пане, Вікторе! Я не розуміюся на мисленнях, але вірш був написаний в 2009 році, коли я прочитала "Откровення" Галини Шльонової. Зараз сайт Леоніда Маслова, мене сильно вразив і я написала вірш на подібну тему. Я не знаю, художньо це чи ні, але зню одне, якщо Бог дає такі слова, то для когось вони призначені, а тлумачення, я розумію одне - свята віра Творцю. Вибачте пане, Вікторе, якщо я вас чимось образила. Приємно з вами вести бесіду.
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")