Заплакані рими Блукають в останній ері, Непрошені вірші Сідають за стіл з порогу – П’ють за упокій, А розхристані подихом двері, Рвуть петлі стальні І віщують далеку дорогу, Далеку дорогу По сліду, або по вітру, Туди, де не треба Доводить свою провину. Де кожний – поет, Після того, як вип’є півлітру, А потім стріляє, Як правило, тільки у спину, У спину, бо ж, Боже, Ти є, чи нема, а хто знає? Чи зможеш, Всевишній, До них повернутись спиною? Відчути, як залпом Весь світ тобі вслід стріляє?... Сто грамів свинцю, Як прощення нести з собою…
|