... Поверхова дійсність Із шостого поверху на дійсність дивлюсь, В двадцятім столітті, з руками в кишенях, Весь світ до двох ніг нині пригорнувсь, Спокійна цигарка таніє у жменях. Так випало ! Прийшлося зустрітися тут ! В розхристаній вірі на землі планеті, Четвертого грудня поглянуть на суть, З підлоги балькона - зором кулемета. І хоч пострілів немає але є війна, І хоча нема проблемів але є згризота, Все у натовпі є мислів, у ціні зерна, І у черзі аж до раю, що стоїть в болоті. І біди також не видно, але горе є : Під модерним білим пальто, у скорій машині. Закриваю свої очі і бачу Тебе, Як спокійно причиняєш соку із цитрини. 1995.02.01 П Онишканич ...
|