Я - Гойванович Ліля. Народилась у Баштанці. Проживаю в Миколаєві. Захоплююсь поезією. Люблю життя і насолоджуюсь ним.
Пазли… Життя своє у пазли я складаю, Картина із хвилинами росте, Всі кольори веселки я змішаю, Нехай вона весною зацвіте. Ловлю хвилинки, купою вкладаю У радість, і в усмішку, та красу, Краплину сонця світла я шукаю, Дощу тепло і вранішню росу. Терпляче я частинки відкладаю, Час все простить, і все лікує час, А пазли додаються і зникають, Хай буде так, як є, і без прикрас. Невтомно день за днем я їх складаю, І буду це робити будь-що-будь, До сонця, до мети, до небокраю, Розкрити лиш життя таємну суть.
Життя – це дар? У кожного своє життя, Не схоже ні на що подібне, Ритмічність серденька биття – Відлуння до дзвіночків срібних. Дзвенить і сміх, дотепний жарт, Струмочком сльози кришталеві, Любить життя – ось справжній дар, І окулярів не носить рожевих. Вслухатися у тишу зоряну, Вітати посмішкою сонячне проміння, Красу природи все ж колись збагну, Потрібно лиш бажання і терпіння. А поки голуби воркують, сонце світить, Веселка визирає із-за хмар, Поки цвітуть на всій планеті квіти, Доти цінуй життя безцінний дар.
Життя – це мить? Таке життя – в нім все переплелось, Невдачі, успіхи завжди разом ідуть, Здійснилась мрія, решта – не збулось, Та треба йти – і будь-що-будь. Прекрасний світ, і сумніву немає, Життя, як казка, знаю точно я, А іноді так боляче буває, Прислухаюсь – кричить душа моя. Я вірю: все в мені: і біль, і радість, І усмішка, і сльози, як роса, Я кидаюсь із крайності у крайність, Якась непевність в серці пророста. Помилка - кожний вдих, а видих – промах, У перемозі – суть, скажіть, яка? Що день – то мить, то долі помах, Солодка чаша, та вода гірка. Де істина? У чому суть хвилини? Життя – це мить, яке без крил летить? Крізь ліс і хащі нас веде стежина, В руках у нас життя, будемо жить!
Найбільше сподобався вірш "Пазли..." - незвичним поглядом на події, які відбуваються навколо нас і складаються у пазли. Який тільки малюнок ми в результаті отримаємо, у яких тонах - залежить тільки від нас...
Ліліє, дуже багато дієслівних рим, повір мені, що вони не прикрашають поезію, отож намагайся уникати їх у майбутньому. Спіткнувся на римі зОряну - збагну... Наснаги тобі!
Я поставила риму - зорянУ- тому у мене не виникло там питань.
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")