О сестри! Сестри! Горе вам,
Мої голубки молодії,
Для кого в світі живете?
Ви в наймах виросли чужії,
У наймах коси побіліють,
У наймах, сестри, й умрете!
Т. Г. Шевченко.
Пройшли літа, а ви світами,
Заробітчанськими стежками,
По чужині усе йдетЕ,
І ночі в наймах не спите,
Чому? Чому б вам в рідній хаті.
при своїх дітях не співати,
ЇМ колисанок. Чом чужим,даєте ласку,
не своїм?
І скільки ще пролине часу, Щоб в хату завітала вашу,
та єдність,що чекаєм всі?
Щоб на Вкраїні, в ріднім домі
ми об"єдналися усі.
|