Тріпоче музика на крилах журавлиних, Весна іде стежками рідної землі. Щаслива мати посміхається до сина, Який зростає у любові і теплі. Роки злетять, немов сполохана пташина, Одягне мати білу хустку сивини. Так хоче бачити у щасті мати сина І просить Бога, щоб не звідав син війни.
А скільки синів не вернулись до рідної хати, А скільки синів загубилися в долі війни. Та пам’ять зорить, наче Вічний вогонь для солдата, Немов маяки, щоб домівку шукали сини.
Тріпоче музика у росах на калині, Весна дарує свято миру для живих. І мати тихо розповість своєму сину Про Переможця, що у камені застиг. Ідуть до нього у скорботу оповиті, Немов на зустріч знов із юністю ідуть Бійці-солдати, ветерани, вже не діти, Щоб пом’янути тих, кого і нині ждуть.
Чиїсь це сини, що з дороги вернулись додому, Що землю батьків, наче честь і життя берегли. Вклонімось усі ми Солдату живому, святому, Вклонімося всі тим, хто мир і життя нам дали.
Чиїсь це сини, що вдягли гімнастерки з граніту, Чиїсь це сини, що на зустріч з минулим прийшли... Хай пам’ять зорить, щоб у мирі зростали всі діти! Хай пам’ять зорить, щоби воєн не знали сини.
Зміст добрий , але часті повторення - сина , сину , ідуть , трохи перетирають зміст своєю одноманітністю - деколи син можна замінити на він , та краще вам прислухатися .Із такими змінами , здається ще б краще звувало...Вірш надто заспокоює своїм ритмом , хоч зміст напружений , тобто не співпадають - співзвучність рим і співзвучність змісту , тобто ритм вірша , трохи нівелює добрий задум.
Дякую за коментар. Дуже приємно почути думку людини, яка розуміється на поезії. Кажуть: "Вік живи- вік учись". Потрібен досвід і, звичайно, доречна критика. Можливо, деякі вади вірша виправдаю, якщо скажу, що це - вірш-пісня. Композитор Ольга Янушкевич обіграла куплети в ліричній формі, а у приспівах мелодія більш напружена, урочиста. Ще раз дякую.
Я якраз і коментував з музичної точки зору, бо я ж по спеціальності музикант.А в поезії , я просто ще також вчуся , і є простим дилетантом, а коментую так як каже душа , може це і комусь неподобатися , бо у кожного своя думка , а з вами мені спілкуватися приємно , бо ви намагаєтеся вдосконалюватися як і я , а це великий плюс у взаєминах.
На жаль, запис пісні потребує додаткових (до того ж немалих!!!) коштів. Дякую за спілкування.
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")