Слухай літні заливи небесних краплинних симфоній, І мелодію тиші що ледь стигне в електродротах, Як крадеться між віття, мов злодій,тонесенький промінь, Коли шорох - втікає, наче кішкою зляканий птах.
Прислухайся в грозу, ти, до звуку застиглої тиші, Що громами розшиє купол неба, як вдарить набат. Слухай, як наповняє
літо кошики соком із вишень, Як для тебе в корзинки із черешень збира мармелад.
Придивися лілея ледь напяла струну-павутину, Де ще вітер - гуляка, не торкнувся до писанихнот, Як маестро незнаний, вмить ховається шумно за тином, То повторно виводить соловїно-тоненький смичок.
Пригорнися до літа, Що розкинуло сонячну мапу, Теплим шовком лягає, як солодкий між сотами мед. Лиш надвечір піймай, ти, мелодію струн променаду, Під яку починає Найдрайвовіше літо куплет.
І маестро барвисто дививсь на красуню Лілею, Чудні ноти пянили натхненням її почуття. Малювались вірші у танку разом з нею Під мелодію літа співали чарівно слова...
Який, же гарний і сонячний вернісаж буде, якщо трохи допрацюєте. У першому катрені третій рядок "і той.."наголошений -той- а повинен бути глухим; у четвертому рядку цього ж катрена зайва стопа(17)і збій "..наче зляканий.."; у другому катрені третій рядок зайва(17) стопа і збій " наповняє літо кошик.."; третій катрен перший рядок зайва(17)стопа і збій "лілею, що напяла.."; у другому рядку, там же зайва(16)стопа і збій "гуляка-вітер..";(можна зримувати 16 із 14, 15 із 17, але 16 із 17 не зримується.) у четвертому теж збій "..літа, по землі.."; "..мелодію недалекого..."; "..починає червень..".Оцінку не ставлю, сподіваюся на "Відмінно" .
Поради Олеся слушні. Дозволь і я дещо додам: У тебе стуктура має бути: --/--/--/--/--/- (16 голосних) --/--/--/--/--/ (15голосних) де "-" ненаголошений, а "/" наголошений голосний так? Тоді зверни увагу на рядки: "наче злодій" краще "мов злодій"... "черешневий" може краще "з черешні" далі допомагати чи сама допрацюєш по структурі?
А мені ці рядки просто співаються. Шукайте композитора і вийде прекрасна пісня.
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")