І будуть, будуть ліс і шампурі,
Смачний шашлик в терпкій олії хвої
Й маленьке сонце, наче в футлярі,
Кори ялин вже вицвіло-блідої.
І свіжа-свіжа мякоть літніх хмар
Та бажане століття від зозулі ,
Невтомне дочки й синове: "давай,
Пограєм в м'яч, ну мам, скажи папулі" .
Зелений атлас буйної трави
І каганці ромашок білі-білі
Й такий щасливо-загорілий ти,
Підкинеш в жар ще трішечки вугілля.
Не десь там у спільнотах чи в онлайн,
З банальним "як ти?" вечером по скайпу ,
А тут, де сонця жовтий-жовтий лайм ,
Крізь крони сосен ставить всім по лайку .
Де тепла тінь в малесенькі руці
Ледь стигне, мов би образи в люстерку,
Де ти так радо синові й дочці
Розгорнеш сміло куплену цукерку .
Та, наче скарб, хвилини золоті
Внесеш в такий скупий і сірий будень.
Хоча, тебе немає ще в житті
Та серцем вірю в мене так ось... буде...
© Лілія
|