Осінь
скатерть-самобранку
Розстелила по землі,
Бродить мокра спозаранку
В золотистому вбранні
Знову осінь, тиха осінь
Літо переймає
розсипає позолоту
у зеленім гаї.
Засвітились жовті квіти
На осонні у садах,
Грає вітер на трембіті,
Вирій кличе вже на шлях.
Знову осінь, тиха осінь
Літо проводжає
розсипає позолоту
аж до небокраю.
Пахне стиглими плодами
Яблуко-медовий Спас,
Тихо плине над церквами
Золотий іконостас.
Знову осінь, тиха осінь
Літа вже немає,-
Все згоріло у турботах
В сонячнім розмаї.
Осінь вибралась на крила, Сипле щедрий урожай. Скоро клином журавлиним Відлетить спекота в даль.
19,08,13,
|