Вже ходить жінка-осінь у парку, Вдягнувши з листя на голову вінок. У сукні із м'якого крепдешину, Плете на спицях ніжну паутину, Відтанцювало літо свій танок. Горить вогнем червоним горобина і хмарами покрилась неба синь ще не холодно,ще погожа днина Та скоро вже відійде ця теплинь. Бо і зима вже десь не за горами. Позасипає землю всю сніжком Ми будемо сидіти вечорами Й журитися за лагідним теплом. Дивитись будемо на візерунки, Які залишить на вікні мороз І будемо чикати того світла, Що принесе весна,подарувавши Таку жадану гілочку мімоз... а поки що печальна жінка- осінь Сидить зажурена в осінньому парку і голубого неба чиста просінь, і листя не опало у парку. Та вже дрібненький дощик накрапає і падає на сукню з крепдешину і рве на клапті прозору паутину, Яку сплела на спицях осінь у парку. А вже зима на крилах вітру лине...
|