З обмерзлих нестям
вітер лютістю свище,
Гуде мегаватами в
струнах мереж,
Метає стріл розпачу
сонми все ближче,
Розбурхує сни, упокоєні врешт
До мене ти, осене,
йдеш безупинно
Притлумленим болем, безсонням без меж,
Та все ж зупинись,
почекай якусь днину,
Проникливим сумом
дощів не бентеж
У серці ж бо літо в трояндах, отавах,
Запал молодечий у
вирі думок,
Веселкою сонце у
росах-загравах …
В них ще не наслухався юні казок…
|