Хто диригентом у птахів,
Туманом вправно
управляє,
Хто золотить поля й
луги,
Достатком Землю
огортає?..
Хто Сонце холодом
сповив,
Хто вітер в місто
посилає,
Хто хмари сушить над
дощем,
Не знаєш, друже?
Я от знаю!
Я довго думала і от…
Тобі секрет свій
відкриваю,
Бо я либонь не маю
сил –
У серці цей вантаж ховаю.
Якось у парку тихо
йшла,
Як раптом чую голоси
я...
Протяжливим, тужливим
хором.
Опале листя голосило!!!
Збентежившись, як
остовпіла...
Адже у парку я одна!
Та раптом тиша так прошепотіла:
«почуй, почуй мої слова!»
"Я Осінь, і
прийшла до тебе,
Не хочу скривдити, ти
знай!
Мені тужливо тут до
речі,
То ж поспілкуємось
давай!"
Мені здавалось я
ликую,
Бо ж Осінь вибрала мене!
Я з нею на рівні
царюю,
І час скоріше
промайне!
Багато дивини
дізналась:
Чому бушує листопад?
Я шепіт крапель
зрозуміла,
І зазирнула з ними в
сад!
Про що мовчить осіннє
поле?
Одягнене в останній дим.
У лісу теж є таємниці,
То ж наберусь і в
нього сил!
Та якщо чесно, я
втомилась...
І кругом йде вже голова
Від всіх оцих Осінніх
марень,
Старію ніби я сама!
Яке мені до цього
діло!
Навіщо цей тяжкий
вантаж?
Не хочу я безсонних
ночей,
Реальний надто цей
міраж!
Не хочу я дивитись в
вікна,
Заради Осені очей…
І зовсім це уже не
смішно…
Вчорашній повернути б
день!!!
Звичайною я бути хочу!
Не чути листя тихий
дзвін!
Та Осінь тихо
шепотіла:
«Цей дар безцінний тільки твій!»
Я з нетерпінням
кличу Зиму,
Можливо, хоч тоді
мине
Нехай вже краще сніг
і холод,
У кригу душу огорне!
Я поневолі, випадково
Торкнулась дивних таємниць.
Навіщо ж Осінь я благала:
«Дружити ти мене поклич?»
Ну що ж тепер і ти
гордися –
Секрет мій знаєш тільки
ти, –
Нехай, можливо, тільки
друзі
Та Дар мій Осені
прийми!
|