Синичка змерзла й загубила пісню
Синичка змерзла й загубила пісню У вечорах морозної зими, В наметах снігу раптом стало тісно, Ліз на дорогу, різаний саньми. Горіла свічка в задубілій церкві, Тріщав млинок у дядька у хліву, І тихо падала жура із серця, Вселяючись в розсипану халву. Голодний цуцик ту халву понюхав, Побіг шукати, далебі, м'ясця, Шансон у шибку "жигулівську" гупав, Збиваючи із ритму панотця. Ревло теля під материну казку Про зрілі весни й трави запашні, І в хаті теплій зодягався в ласку Вазон квітучий в мерзлому вікні. Рипів сніжок під чоботом бувалим Вертаючого з річки рибака, Розживсь вітрець десь листячком опалим І шкварив з ним над снігом гопака. З дупла на старій змученій ялині, Де білка, кажуть, в найм здала житло, Складав мороз, як пазли на ряднині, Снігами переметене село. Загублений у часі чолов'яга, Накинувши поверх кожуха плед, Котив у весну, перепивши браги, Ще з осені брудний велосипед. Ще й шмарклю кинув обіч асфальтівки, Вона замерзла і псувала вид, А лід озвався голосом гвинтівки З-за кинутих хатинок-атлантид. Шумів двигун - то грілася машина, Ворота в церкві батюшка закрив, І тільки Місяць, як мала дитина, В церковній шибці свічечку палив.
Додав: miknech (03.05.2014)
| Автор: © Михайло Нечитайло
Розміщено на сторінці : Вірші про зиму
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 1697 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 6
Порядок виводу коментарів:
За замовчуванням
Спочатку новi
Спочатку старі
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
ruhlyvy : Кожне слово в словах пана Бутусова - гірке, але повністю правдиве! leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.