А за вікном небесна тиша, Вітрець тихенько повіва. Мороз свої узори пише, А на подвір’ї знов зима. Так біло-сніжно все навкруги, Так тріпотить за снігом сніг. Він засипає всі дороги І кланяється нам до ніг. Рипить веселий під ходою, Про подорож розповіда: Як принесло його водою, Та і назад вже забира. Як падав з небо до землиці, А потім грівся на щоках. І як залишивши краплиці – Ой, не розкажеш все в словах. Тепер покрив він всі дороги, Дерева навкруги покрив. І замітає скрізь пороги, Це його вітру несе порив. А через мить ляга на землю, Тихенько, наче боїться знов Залишити всю дітвору маленьку В такий мороз без підошов. А за вікном зимова тиша, Вітрець тихенько повіва. Мороз свої узор пише, За щічки дітвору щипа. Як бобики, із кучугурі Малесенькі вилазять діти. І баба з снігу все поволі Не знає, де усмішку діти. І сонце грається із ними, Проміннячко їм посила. Воно то світить, та не гріє, Бо знов прийшла пора зима. А за вікном зимова тиша, Сніг кланяється нам до ніг. Мороз свої узори пише, І мама вийшла на поріг. І кличе всю свою малечу, До хати хай ідуть, пора. Бо їх чекає там, до речі, Під піччю тепленька зима. І діточки біжать до хати, Усі в снігу, а очі горять. Ой, якби ж нам тепер згадати, Як добре було нам гулять. Сидять тепер вони в теплі, А за вікном зимова тиша. Всі вулиці мовчать глухі, А баба з снігу: «До завтра» пише.
|