М’яч скакав, скакав, скакав, Раз! І впав в глибокий став. Розлетілися всі гуси, І злякався навіть бусел. - Що воно таке за птиця, Що так сильно клубочиться? Та ж у нього тільки ніс, А де лапки? А де хвіст? Підпливають каченята, Здивували оченята: - Ой, яка кругленька мати! І взялися м’яч клювати, Але ж тут уже гонець, Найспритніший всіх, плавець. Хлопчик Вова, з- під плеча: - Що? Не бачили м’яча ?
Упали з берізки, Листки на доріжки. Для рідної мами, Немов телеграми… Для мами – Землиці, Що жде їх в світлиці… -Прийми нас на зиму, В палату незриму На теплу подушку, Мене і подружку. І мовила мама: - У чому тут драма? Лягайте тихенько, Зима вже близенько, Накриє вас снігом, А вітер, набігом, Розкаже вам казку. Зробіть тільки ласку, Стеліться на мене… -О, дякуєм, Нене! З тобою ми в парі, Як в теплім кептарі, Заляжем на зиму, Під теплу перину.
Сад весь у жовтому листі. Настала осінь.Плоди з дерев зірвані і тепер лише вітерець гуляє між ними.Підлетить до яблуньки і питає:"Будеш зі мною у піжмурки гратися?" - Ні,ні,-шелестить листячком яблунька, - бачиш, мені осінь зараз нову сукню шиє. Тоді він до грушки підлітає,її питається: - А ти будеш моєю подругою?Давай з тобою в піжмурки пограємо,- просить щиро. - Ні,- відмовляється і та.- Шкода свою обнову забруднити,подивись які барви у моєї сукні !Не ображайся,будь ласка." А вітерець і не ображається ,він уже до лісу гайнув,там друзів у нього дуже багато.
Зайчик стежечкою біг Навпростець до лісу, Бо капусту і морквину Ніс рудому лису. Ці дарунки готував Хитруну рудому, Щоб його той не лякав, Як йтиме додому. Навіть розсердився, Полювати на зайців , З тих пір заходився.
Внучок в баби є багато, Марно навіть рахувати, Всі пустунки,веселунки, Хоч холодні їх цілунки. Діти раді цим внучатам, Бо чекають їх санчата. (Сніжинки)
* * *
Як прийшов цей Дід північний, Кремезний і симпатичний, Смуток й сум порозганяв, З Новим роком привітав. (Дідусь Мороз)
Абетка анімована в рамках всеукраїнського проекту "З любовю до дітей". Засновник - Олег Андрусяк.
Відеопроект "З любов'ю до дітей"
Автор загадок: Наталя Гуркіна Художник: Андрій Прислопський Анімація: Руслан Сафаров Композитори: Володимир Кріпак, Максим Величко, Сергій Косаренко Озвучила: Світлана Храмкова Постмонтаж: Олег Андрусяк
Всім гарного дня;) ))))
Post edited by natalya-gurkina - Пн, 01.04.2013, 14:19