У цій темі публікуються гумористичні вірші українською, російською та іншими мовами. Власні гумористичні вірші бажано публікувати у спеціально створеній темі каталогу "ПОЕЗІЯ та ПРОЗА", що знаходиться за цим лінком: "[blink]Вірш-усмішка[/blink]" та "[blink]Байка[/blink]"
(там отримаєте більше коментарів/рецензій від наших користувачів сайту)
Фантазия на тему
Таисия Цыбульская
Женщин создал Бог недаром, Чтобы было всё по парам. Вот хочу я помечтать, Нас местами поменять.
Мы представим на минутку, Не всерьёз,а просто в шутку, Стала женщина главой, А мужчина лишь второй.
Вот звенит будильник.Утро. Женщина поступит мудро. Кофе муж в постель несёт, Бутербродик подаёт.
Пока муж посуду моет, Пёс под дверью громко воет. - Дорогой,хочу сказать, Что пора с Дружком гулять.
По дороге,не забудь, В сад и школу завернуть, Сделать детям бутерброд, И в бутылочку компот.
Я помаду выбираю, Ну какую взять,не знаю! Секретарь у нас другой, Мальчик новый,молодой.
Рано ты меня не жди, За продуктами сходи, На работе задержусь, Совещанием займусь!
Поздно вечером вернулась, У дивана пошатнулась: - Ой,как тяжело,родной, Быть семейною главой!
НА БАЗАРІ СТАРИЙ ДЯДЬКО КОЗУ ПРОДАВАВ, ТА НІХТО ЙОМУ ЗА НЕЇ ЦІНУ НЕ ДАВАВ.
ДІД ЗА НЕЇ Й НЕ ЗБИРАВСЯ БАГАТО ПРОСИТЬ, БО КОЗА ХУДА НА СТІЛЬКИ, ЩО ДУША БОЛИТЬ.
ЯК БИ ХТОСЬ ХОТІВ,Й ЗА ДАРМА, ДІД БИ ВЖЕ ВІДДАВ. ТІЛЬКИ Б ЛИШ НАЗАД ДОДОМУ З НЕЮ НЕ ВЕРТАВ.
ПІДІЙШОВ КУПЕЦЬ ДО ДІДА, ОГЛЯДА КОЗУ: -НАЩО,ДІДУ ПРОДАЄТЕ ВАШУ ДЕРЕЗУ?
-ЩО СКАЗАТЬ ТОБІ Й НЕ ЗНАЮ, МОВИВ БІДНИЙ ДІД, Є НА СВІТІ ПОМІЖ ЛЮДЬМИ МОРЕ РІЗНИХ БІД, А У МЕНЕ-КОЗА Й БАБА, СЕРЦЕ НЕ ТЕРПИТЬ. ОДНА ЛАЄ,ДРУГА БЛЕЄ, ПЕЧІНКА ГОРИТЬ.
ТО Ж І ВИРІШИВ ПРОДАТИ Я МЕНШЕЄ ЗЛО, ЩОБ СПОКОЮ ТРОХИ В ХАТІ У МЕНЕ БУЛО. ЯК ПРОДАТИ НЕ ЗУМІЮ, ЗАДАРМА ВІДДАМ, А НАСТУПНОГО БАЗАРУ І БАБУ ПРОДАМ.
ВІРШ ПИСАНИЙ З ПРИМІШКАМИ ЗАЛІЩИЦЬКОГО ДІАЛЕКТУ. ІСТОРІЯ РЕАЛЬНА.
ВУСА У ЙОСИПА БУЛИ ТАКОЇ Ж ФОРМИ, ТІЛЬКИ БІЛІ І НА ВІДЧТАНІ ЗДАВАЛИСЬ, МОВ КІСТКА В ЗУБАХ.
ОДНОГО РОКУ,НА ВЕСНІ, ОДИН СУСІД МІЙ-ЙОСИП ЛИТИЙ, РІШИВ ЗМІНИТИ ЩОСЬ В СОБІ І ПИШНІ ВУСА ВІДРОСТИТИ.
ЧЕКАВ ВІН БІДНИЙ ЦІЛИЙ РІК, ЩОБ ГАРНІ ВУСА ВІДРОСТАЛИ, ТА РІК ТЯГНУВСЯ НАЧЕ ВІК, А ВУСА ЩОСЬ РОСЛИ ПО МАЛУ.
АЛЕ НАСТУПНОЇ ВЕСНИ, ДОСТИГ ЗАДУМАНОЇ МРІЇ, І В НЕГО ВИРОСЛИ ВОНИ. ЗБУЛИСЯ ЙОСИПА НАДІЇ.
І ОСЬ ІЗ САПОЮ В ГОРОД, СУСІД МІЙ ГОРДО ЧИМЧИКУЄ, І ЖІНКА-ЗОСЬКА ЙОМУ В СЛІД, НЕНАЧЕ ТІНЬ ЙОМУ КРОКУЄ.
А НА ГОРОДІ ТАТО МІЙ, ІЗ ДОСВІТКУ УЖЕ САПАЄ, ПРОЙШОВ ПОВЗ НЕГО ЙОСИП І: -НЕХАЙ ГОСПОДЬ ВАМ ПОМАГАЄ.
МІЙ ТАТО ГЛЯНУВ В СЛІД ЙОМУ, І ВІДПОВІВ, ТАК ЯК ГОДИТЬСЯ, АЛЕ НА ТУЮ НОВИНУ, І НЕ УСПІВ ВІН РОЗДИВИТЬСЯ.
ТУТ МАМА З САПОЮ В ГРЯДКИ, ІЗ ДОМУ ВИЙШЛА І САПАЄ, НА ЙОСИПА ВСЕ ЗИРК-ТА-ЗИРК ІЗ ПІД ХУСТИНИ ЗАГЛЯДАЮ.
ТО СТАНЕ З САПОЮ В РУКАХ, ТО ЗНОВ НА НЕГО КИНЕ ОКОМ, І ВСЕ СЕБЕ ЩОСЬ ПО ЩОКАХ РУКАМИ ГЛАДИТЬ НЕНАРОКОМ.
ІЗ МАМОЮ ТВОРИТЬСЯ ЩОСЬ, А ЩО ТО Є? ХТО МОЖЕ ЗНАТИ? І ТУТ МАТУСЯ-РОЗВОРОТ І ЙДЕ ІЗ САПОЮ ДО ХАТИ.
ЗА МАМОЮ ПОБІГЛА Я: -КУДИ ЦЕ ТИ З ГОРОДА,НЕНЕ? НУ А ВОНА РЕГОЧЕ ТАК, ЩО АЖ ОПЕРЛАСЯ НА МЕНЕ:
-ЧОГО СМІЄШСЯ,ЩО З ТОБОВ, ЧИ ТИ СЛАБА,ЧИ ЩО ТИ? -НЕ МОЖУ,КАЖЕ,ЙОСИП ЩО, ЗАПХАВ СИ КІСТКУ В РОТА?
ЧИ ЩО У НЕГО ТАМ В ЗУБАХ, ТАКЕ ОТО БІЛІЄ? ОТАК РОЗБИЛИСЯ У ПРАХ УСІ ЙОГО НАДІЇ, БО ТІ СЛОВА СУСІД ЗАЧУВ, І ДОВГО НЕ ГОДИВ БІГЦЕМ ДОДОМУ ВІН ВЕРНУВ І ВУСА ТІ ЗГОЛИВ.
Пальцем можно насмешить, Можно пальцем согрешить, Можно пальчиком считать, Клеить,мять,лепить,читать. Можно пальчиком согнуть, Оборвать,сломать,спугнуть. Можно пальцем начертить, Намотать и закрутить, Можно пальчиком любить, Кнопку жать и мяч крутить, Можно пальчиком толкать Пальчик сунуть-вынимать, Можно пальчиком тащить Мерять,поднимать,крушить, Можно пальцем побороться, Почесать и уколоться, Покрутить им у виска, Если в голове доска, Подразнить немного кошку, Приоткрыть слегка окошко, Написать на стенке фразу И найти в розетке фазу, И при этом,и при том Палец может быть перстом! Пальцем можно украшать, Угощать и приглашать, Можно пальцем придавить, Оскорбить и удивить.
Пальцу дело я б нашёл, Только б вот найти глагол! Палец может всё на свете, Не выходят только дети! И в пример для всей страны Пальцы разные нужны! Если пальцы сжать в кулак, Всё получится не так ! Не прогуливайте школу Ради нужного глагола, Берегите руки, братцы, И в особенности пальцы! * Яковенко Виктор.
Хто ще жив за совєтів , добре пам’ятає гасла про партію , про вождя пролетаріату , про те як добре жити при комунізмі , тобто пропаганда й ще раз пропаганда . Язнайшов цікаві рядки сучасного автора який він знайшов для нас сучасні гасла в стилі совєтів
може почитаєте їх ..
БОРИСРЕВЧУН
ЗАКЛИКИ ДО ЧЕРГОВИХ СВЯТ
* Хай живуть усі, хто ще живий!
* Хай живуть хабарники - найвимогливіші люди в світі!
М У Х А В рамках гендерного руху, не вбив Іван зелену муху, а всім серцем, як умів, комаху бідну пожалів… Вона ж, триклята, задзижчала, з поверхні столу враз знялась, довго десь вгорі кружляла, а потім в лисину вп’ялась своїм малим та кріпким жалом. З очей аж сльози полились -- Ну як же ти мене дістала!, та по голові рукою «блись»… Вона ж літає та сміється -- З тобою рівні в нас права, та хто хитріш – крові нап’ється, в дурного ж ниє голова... Мужські дії – це насильство, мої ж прийми, як божий дар, і в цьому гендерства зусилля, а нас, жінок, он повен зал». (09.02.2007р. Полтава Обласний форум гендерних ініціатив)