|
Вірші про війну
| |
virchi
♂
| Date: Чт, 28.08.2014, 09:58 | Message # 31 |
| Мельничук Орися
Молюся я, й молітесь ви!.. Бо дика біль зжирає душу. У час проклятої війни, Я знов віршами плакать мушу. Здається це - Армагедон!!! Панують біси по Землі, А може лиш жахливий сон, Який пропаде на зорі... Молюся!!! Гірко й беззупину, Прошу я Небеса Святі: "Спасіть Ви неньку Україну Від тих проклятих ворогів!!!" Наситьте капосних тиранів, Своєю ж кров*ю досхочу. Щоб хвиля Київських Майданів Поглинула Москву!!! Відкрий їм очі Боже милий, Дай істину пізнать Святу, Бо вже прощати нам не сила. А я востаннє їм прощу... За всіх погублених війною, Осиротілих від Москви... На серці з дикою журбою, Молюся я! Й молітесь ви...
27.07.2014
vk.com/revolitoner
Attachment:
3802174.jpg
(23.6 Kb)
... Дивуєшся, чому не йде Апостол правди і науки?
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Чт, 28.08.2014, 10:00 | Message # 32 |
| Христина Водяна
ЛІТО 2014 РОКУ
Цвітуть троянди темно-пурпурові І щемом душу сповнюють ущерть. І кожна квітка, наче крапля крові, В якій навік сплелись життя і смерть.
Бутон троянди, наче серце в грудях… Дивлюсь на нього – думаю про тих, Які жертовно у воєнних буднях Стоять щитом. А бій іще не стих.
Стіка сльоза багряної пелюстки … Наш рідний край обстрілює орда. Самотня тінь зруйнованої пустки Бездонним смутком в очі загляда.
Вкраїна захищається як може – Сусід заліз з усіх можливих дір. Росії вже Толстой не допоможе. У Путіна свої «Война и мир».
Так віддано за власну Батьківщину Воює український командир. Він вірить, що настане та хвилина, Яка нам принесе, нарешті, мир.
Молюсь за вас, нескорені військові, Щоб ви могли, не тільки в межах мрій, Троянди дарувати пурпурові Своїм коханим, сповненим надій…
23. 07. 2014.
vk.com/revolitoner
Attachment:
2421739.jpg
(17.1 Kb)
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Чт, 28.08.2014, 10:02 | Message # 33 |
| Марія Скочиліс
А знаєте, війна колись закінчиться…
А знаєте, війна колись закінчиться І з часом відбудуються міста, Але ніколи більше не повернуться Всі ті, кого забрали небеса,
Їх вже немає, безліч їх загинуло, Але за що? Чому така ціна? Вони на небі мабуть, поруч з ангелами, Їм там спокійніше, бо на землі війна,
Це все так боляче, що серце розривається, Де правда і в чиїх руках життя? Чому війна лише простих людей торкається? А для політиків здається просто гра…
Знову до неба я з молитвою звертаюся, Благаю Боже, спокою пошли, Щоб моя рідна серцю Україна Не знала більше пострілів війни,
А знаєте, війна колись закінчиться І тільки спогади залишаться в серцях, Благаю Боже, збережи мою країну, Молюсь до Тебе, збережи усім життя…
vk.com/revolitoner
Attachment:
1451269.jpg
(61.7 Kb)
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Чт, 28.08.2014, 10:06 | Message # 34 |
| “Малюють хлопчики війну”: Стріляє танк… криваві плями Їх матір не прийде до тями - В тім бачу силу руйнівну. Вони малюють без кінця Майбутні лицарі й солдати, Сумує день, зітхає мати І світ під дулом олівця. Читаю звіти і статті, Та й розумію без поради, Що ці малюнки є насправді Не на папері а в житті. Мої зомбовані малі, До чого ж проповідь та скарги, Самі дали вам привід-фарби, Бо ми без Бога в голові.
vk.com/revolitoner?w=wall-66099406_348
Attachment:
4082620.jpg
(6.7 Kb)
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Чт, 28.08.2014, 10:09 | Message # 35 |
| Роман Кахович
Обжинки.
Тієї злагоди не буде, Спокійних снів не буде теж. Давно казали мудрі люди: Що сам посієш — те й пожнеш.
І ось обжинки… кепські справи, В державі плачуть мудреці А всі женці у “балаклавах” Тримають зброю у руці.
Чекаю час порозуміння, Щоб зради змилося тавро, Бо ми, розкидане каміння, Ніколи вже не зберемо.
vk.com/revolitoner
Attachment:
8997684.jpg
(34.7 Kb)
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Чт, 28.08.2014, 10:10 | Message # 36 |
| Роман Кахович
Ми в світ прийшли на все готове, Як баби сіємо плітки. Чи нам не соромно, панове, Що в бій за нас ідуть жінки?
Закон скасовують тяжіння, Летять на полум’я війни, А ми пускаємо коріння Диван підперши до стіни. Жіноча мужність? Що це? Диво? Чи історичний хід років? Не Орлеанська, наша Діва - Взірець для всіх чоловіків!
vk.com/revolitoner
Attachment:
0291600.jpg
(6.4 Kb)
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Чт, 28.08.2014, 10:12 | Message # 37 |
| Руслан Якібчук
Омили хвилі нас -Майдану Свободи-хвилі, й чистоти! Віднині ми в думках-Єдині Країну треба-зберегти! Та плачуть -степ і терикони І кров з народу -варвар п"є! Свої встановлює закони Злочинне право на чуже! Імперська погань -всюди лізе Цхінвал,Абхазія,й Чечня Сміття для нього всюди люди Степанокерт, Норд-Ост,Москва! Запам'ятай- ти ССучий сину Донбас,Луганськ-не віддамо! І не забудемо і Криму За Україну- помремо!! Замайорить ще стяг наш Волі На вежах-древнього Кремля! Бажаєш іншим-злої долі?! Та сам згориш-в обіймах зла!!
Attachment:
0325568.jpg
(12.3 Kb)
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Чт, 28.08.2014, 10:13 | Message # 38 |
| Мельничук Орися
Байдужість,біль,жага до смерті, Безжальна лють катів упертих - У погляді війни... Забувши все: і сон, і втому, Про лист написаний до дому, У ніч проклятої пітьми. Я виживу,хай що там кажуть. До поки нечисть не поляже, Не повернусь... За матір,сина,за дружину, За рідну землю Україну!!! До поки дихаю, борюсь...
09.07.2014
Attachment:
1046072.jpg
(23.6 Kb)
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Чт, 28.08.2014, 10:14 | Message # 39 |
| Ю. Миргородська
Вже починаєш звикати до "бетеерів" і градів... Вже тебе не лякають ті, хто стріляють ззаду.
Ті, хто стріляють в спину. Кожен нехай це знає, якщо вони тут загинуть, ніхто про них не згадає,
так, як згадують люди, з серцем сповненим болю, що означає бути справжнім народним Г Е Р О Є М!
Attachment:
1182973.jpg
(80.1 Kb)
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Чт, 28.08.2014, 10:16 | Message # 40 |
| Роман Кахович
“На решті території без опадів…” А тут свинцеві зливи і дощі. Немає ні любові, а ні спогадів Про світле та велике у душі.
Віщають з телевізора синоптики: “На решті території без змін”, І падають в безодню гелікоптери, Щоб рейтинги підвищити новин.
Холодне літо, літо заміноване Жбурляє вміло градом у жита; І тільки парасолька не броньована В руці тремтить на захисту життя.
Ковтає паства сатанинську проповідь, Замовлений в ефірі репортаж: “ На решті території без опадів…”, Мов м'ясо перекручує на фарш.
Зневага до народу, як до воїна. Он-лайн заангажованих подій, Європа в сотий раз занепокоєна, Але там на теренах суховій.
І тисячі думок і різних поглядів, Співають “Нони”, скиглять “калаші”. “На решті території без опадів…”, А тут смертельні зливи і дощі.
“ На решті території без опадів…”
vk.com/revolitoner
Attachment:
9299666.jpg
(17.7 Kb)
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Чт, 28.08.2014, 10:17 | Message # 41 |
| Мельничук Орися
Привіт мій мужній ,любий друже! Ти знай,що серце моє там... З тобою і сміється й тужить Дарує мрії небесам! Тебе ж зігріє в час негоди І під прицілом ворогів. Воно не прагне нагороди, А молиться щоб жив... Я все віддам,що схоче небо, За мить з тобою милий мій. А більшого мені не треба... Та сумувати ти несмій! Нехай гримить війна громами, Хай цілий світ у слід кричить Та той вогонь,що є між нами, Нікому чуєш не загасить. Ти глянь на небо ,то мої очі, А сонця промінь- мої вуста. Послухай вітер - то я шепочу, Бо там де ти - моя душа!
29.06.2014
Attachment:
7973451.jpg
(43.0 Kb)
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Чт, 28.08.2014, 10:19 | Message # 42 |
| Боєць АТО написав вірш про війну в Україні
Хлопець розповів, що написав вірша ще під час навчанні, але він актуальний і зараз. Розповідає, що почав писати вірші ще 3 роки тому.
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Чт, 28.08.2014, 10:21 | Message # 43 |
| Коломийська поетеса Надія Кметюк, її зболена душа народила вірш “Мольба”. Твір присвятила хлопцям, які воюють у зоні АТО.
Ще в дитинстві тримали в руках Іграшкові смішні пістолети, І не чули про ПЗРК, І не знали про бронежилети. Там, в дитинстві – зелена трава, Дощик кожну травиночку вимив. Кожен хлопчик героєм ставав, І усі залишались живими...
Attachment:
8575438.jpg
(25.5 Kb)
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Чт, 28.08.2014, 10:24 | Message # 44 |
| Рівняни у віршах вшановують мужніх героїв АТО
Кристина Каренівна
Без жалю і страху, Осторонь закону Ви поклали гідність на криваве поле, Непристойно, хлопці, у свого стріляти. Час прийде і діти будуть зневажати. Час мине, а слідом - час розплати.
Без берц, без пуль Вблизі кордону Наші бійці чатують волю. Непристойно,"браття", продавати рід Непристойно й плямити історії слід. Час прийде й зупинеться кровопролиття, Час мине, а разом з ним братнє співжиття.
Attachment:
9377170.jpg
(12.0 Kb)
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Чт, 28.08.2014, 10:29 | Message # 45 |
| Відомий український співак, виконавець і автор пісень української традиційної естради Анатолій Матвійчук написав вірш для полеглих у бою під Щастям українських бійців, серед яких були і буковинські військові.
- Під Луганськом є невеличке містечко Щастя, де відбувся жорстокий бій із сепаратистами. З боку українського війська є втрати..., - написав на своїй сторінці у Фейсбук Анатолій Матвійчук і розмістив такий вірш:
СОЛДАТ
З ясними, як небо очима З волоссям, як стигле жито - Звичайний такий хлопчина, Якому б ще жити й жити.
Хто думати міг чи гадати, Що вже оцією весною - Він піде служити в солдати І стрінеться із війною...
З ясними, як небо очима, З волоссям, як стигле жито Він землю свою - Україну, Збирався в бою боронити.
Та якось вечором тихим - Чи то випадковість, чи зрада? - Автоколона їхня Потрапила у засаду.
Смертельна свинцева злива, Довкола - вогонь кулеметів! А в них - на біду чи на диво, Ні касок, ні бронежилетів!
З ясними, як небо очима, З волоссям, як стигле жито, Прийняв свою долю хлопчина - Навиліт у груди прошитий...
Спи, братику, сном найміцнішим, Хай в небі Тобі воздасться! А завтра про Тебе напишуть: "Загинув в бою за Щастя..."
Ось ще один вірш Анатолія Матвійчука, присвячений подіям на сході:
СТІНА ЗАХИСТУ
Тепер ми знаєм, що таке війна. Де волю відбирають у народу. Її ми не чекали, а вона Підступно так прийшла до нас зі Сходу...
Свідомість застилає чорний дим А на вустах - то вірші, то прокльони. Як це незвично - воювати з тим, Із ким немає лінії кордону.
А хтось говорить - щоб спинить війну, Не треба нам впадати у зажуру - Давайте побудуємо стіну, Міцну й високу, мов китайські мури!
Я згоден. Як потрібна ця стіна! Та не лише по морю чи по суші. І не залізна, ачи кам'яна, - А та, що захищатиме нам душі!
Ох, як би врятувати я хотів Моїх краян на землях Богом даних Від вічних тих бандитів та ментів, На їхніх голубих телеекранах!
Як захиститись всім нам від брехні, Від підлості, агресії і хамства? Й цинічного кремлівського нахабства, Що теж за зброю служать в цій війні!
О, доленько, врятуй нас і спаси, Від злого бодуна і перегару, Від наглої російської попси І путінського чорного піару...
Не віддаваймо світ без боротьби, Наш рідний світ, що просить порятунку, Будуймо Стіну Захисту...в собі! Лиш це - стіна найвищого гатунку.
vidido.ua/index.php/pogliad/article/poleglim_u_boju_pid_astjam_biicjam_sered_jakii_buli_i_bukovinci_prisvjatili/
Attachment:
6459515.jpg
(15.3 Kb)
·
0197147.jpg
(51.1 Kb)
|
|
|
|
|
|
|