|
Вірші про війну
| |
luysik67
♀
| Date: Пт, 12.12.2014, 21:44 | Message # 76 |
| Благословенна будь,моя країна! Ще рани кровоточать- йде війна. Міста скалічені стоять в руїнах і лізе ворог, наче сатана.
Літають кулі- чортове нашестя, там їх кумир сьогодні править бал. Ще мабуть мало крові він нажерся, поповнюючи м"ясом арсенал.
Все Богом прикривавсь, Святим Месія. Від кого нас ти захищав? А розбрат,ворожнечу,хто посіяв? Коли на нас ніхто не нападав.
Благословенна будь,моя країна! Слід чобота від супостата заросте, а вправна швачка - час заштопа рани. І Україна оживе і розцвіте.
2014 Л.П.
Attachment:
4313764.jpg
(28.9 Kb)
Хто гіркоту полину смакував - цінити буде дуже мед. Хто в очі смерті заглядав - той знає,що живе.
|
|
|
|
karas
♂
| Date: Нд, 14.12.2014, 08:49 | Message # 77 |
| Війна це біль , тягар в душі , це вбивство – гріх , але не сміх , у когось може думки золоті , зробити людство
сиротами в світі , але є Бог , є правда на землі ,нажаль це іродам тиранам неможливо зрозуміти…
АНАТОЛІЙ ТАРАН
* * *
А хутір називався наш Березів Яр .
Та не було там жодної берези .
Чи то війни пережував пожар .
А чи зрубали , може , на протези.
Бо за війною перейшла війна .
І тільки назву не могла спалити .
Ніяких в тім нема чаклунських чар :
Все виростим , збагнем чуттям тверезим.
І хутір наш повік Березів Яр ,
Бо світлі люди нам , немов берези .
Війна – це біль , це втрати на землі , лишає шрами і на тілі й на душі … 23.09.201410:14:20
надія-крок до майбутнього
|
|
|
|
Pylyp
♂
| Date: Пт, 19.12.2014, 06:51 | Message # 78 |
| Войне – нет! Войны хотят ли люди вновь? Спросите вы у городов: Луганск ответит и Донецк, И Мариуполь, наконец, Одесса даст такой ответ – «Чтоб миру – да! войне – так нет!»
31.03.2014р. Пилип Тихий
«Добре нам прислів’я каже: Ворог правди не розкаже.»
Post edited by Pylyp - Пт, 19.12.2014, 06:52 |
|
|
|
luysik67
♀
| Date: Пт, 19.12.2014, 08:00 | Message # 79 |
| Розкололось небо навпіл - це не гуркіт громовиці. Чорним вороном накрила, залп гармат,як блискавиця.
Ще не давно небо мирне, колосилися поля... І хто знав,замля здригнеться, - в Україні йде війна.
А ще вчора мир і спокій, не чекали ми біди: вириті в містах окопи, по дорозі блок-пости.
Караван повзе із танків, стріляниниа із гармат. І зруйновані будинки, наче привиди стоять.
Це війна! А може сниться? Чи якесь страшне кіно? Росіяни й українці були разом, за одно...
Так чому нас розділили? Схід і захід - йде війна. Люди добрі,схаменіться! Україна в нас одна! 2014р
Attachment:
4592300.jpg
(50.1 Kb)
Хто гіркоту полину смакував - цінити буде дуже мед. Хто в очі смерті заглядав - той знає,що живе.
|
|
|
|
karas
♂
| Date: Нд, 04.01.2015, 08:29 | Message # 80 |
| До звитяги , вперед ! Міцно взятись за руки ! До звитяги на вірний шлях ! Через лиха і муки , вперед крізь грозу до
боротьби , за волю нам разом встати , дарманавколо ще вороги , правду , свободу лиш нам відвоювати !
АВЕТІК ІСААКЯН
З вірменської переклав В.Терещенко
Серце моє на верхівях гір ,
Разом з орлами , в рідних краях ,
Гнівно палає серед сузір ,
Кидає блискавки по ворогах .
Серце моє з вами щодня ,
Славні борці , повні снаги ,
Вас прославляю піснею я ,
Благословляю ваші шляхи .
Вас послав рідний народ ,
Ви несете у своїх руках
Світлий вогонь людських свобод ,
Ви ворогів повертаєте в прах !
Буре , промчись , грозо , пройди ,
Змий із людей гниль і твань !
Мисль безсмертна наших дерзань ,
Вгору до сонця серця веди !
Даремно ворожі сили , нам впоперек шляху стоять , вони зійдуть в могили , нам жити в памяті , навік , і назавжди !02.10.2014 13:03:14
надія-крок до майбутнього
|
|
|
|
kopylovasvitlana
♀
| Date: Пт, 16.01.2015, 21:46 | Message # 81 |
| У войны отменный аппетит.
У войны отменный аппетит. Всем она найдет работу. Не стреляешь - значит дезертир. Ждет тебя, солдат, штрафная рота.
Смело автомат в руках сожми. Целься, жми курок, стреляй и точка. Впереди - не человек, а враг. Первый кто нажал - тому отсрочка.
Если дали установку град, или бук, систему буратино - Ты уже не человек, солдат, Ты уже подобен властелину, - Огнедышащий дракон твой брат.
После будут минные поля, грустные дома, Земля в воронках.
После будем долго привыкать К орденам, не в такт, звенящим громко. Светлана Копылова.
Post edited by kopylovasvitlana - Сб, 17.01.2015, 22:18 |
|
|
|
braining
♀
| Date: Вт, 20.01.2015, 15:12 | Message # 82 |
| ЗНОВУ ГАТИТЬ! І знов путгітлер по будівлях гатить! – Йому б ввести Вкраїну в вічну кризу! Півукраїни – біженці… Чи хватить Тут совісті? Чи жити на валізах? Мої дончани! Сестри двоюрідні! За що ж ви так страждаєте жорстоко? Завіщо рвуть козачу націю? Чи то ми бідні? Чи совістю поховані глибоко? Ні, українець гітлеру – не пара: Голодомори всі фашистам не простить! Від нас кацап лише вивозив з паром, А завезти щось нам – забувся, де й лежить! Сестрички, любі, скільки вас гукаю До Мелітополя! А тут хіба тихіше? А краще де? Фашист давно ганяє По Україні! Наша ж влада – на словах грізніша! 6.01.2015
|
|
|
|
braining
♀
| Date: Вт, 20.01.2015, 15:13 | Message # 83 |
| ЗНОВУ ПРО ДОНЕЦЬК Я за Донбас щодня тепер молюся, Бо путінгітлер не збирається заглохнуть. Народ російський був би радий розвернуться – Та він уже хассап, таким йому і здохнуть! Щодня там люди гинуть! І воєнні, А це вже села почали в руїни класти! Русак забув вже, скільки полонених У нас його бійців! (Такі вони «зубасті»)! «Вантажик 200» путю не цікавить, Бо путя той – від санкцій відбивається! Придумує, як кризу відбазарить, І як би тут монархом залишаться. 8.01.2015.
|
|
|
|
braining
♀
| Date: Вт, 20.01.2015, 15:14 | Message # 84 |
| СУЧАСНІСТЬ-2 Яку ж це ницу совість треба мати, Щоб вісімдесят три рази за ніч бомбити нас, Щоб рушились будівлі й малі хати, Щоб потерпав за всіх старий Донбас?! Щоб шахти (всі!) були забиті трупом, Щоб ані світла, ні води в нас не було! Щоб, скільки ми й жили, скрипіли б безшурупом, Щоб все здоров’я наше – вітром ізнесло! Така безсовісна натура в росіян! Такі-от задумки, і хижі, і лукаві! А путя їх зжене під Тихий океан, Якщо вкраїнець не зупинить їх, не вдавить! 13.01.2015.
|
|
|
|
braining
♀
| Date: Вт, 20.01.2015, 15:15 | Message # 85 |
| СИЛОВИКИ – БОЙОВИКИ Так хто ж такі силовики? Так хто ж такі бойовики? Ви все вже зрозуміли? Чи дітки ще невмілі? Чи може криється отак, Як руський найманець-козак, Чи ще щось дуже дивне, Для люду щось противне! То поясніть мені, школярики маленькі: Хто там по хатах лупить так грізненько? Чи ви дітям оце поясните пізніше? – Силовиків-бойовиків як назвете ніжніше? 2.01.2015
|
|
|
|
lirik1205
♂
| Date: Нд, 25.01.2015, 21:45 | Message # 86 |
| Прости война, что нам не до стихов. Теперь не до любви и песнопений, Поем мы свои оды для бойцов - Для будущих сегодня поколений.
Прости война, что мир сейчас в дыму И часть страны вся в горе от пожарищ. Но свои жизни не подарим никому, И острым жалом мы врага ужалим.
Прости война, что звезды не зажглись, Луна на небе стала снова красной Все от того, что кто-то скажет «пли», И мир цветной украсят черной краской.
Прости война, что мир не одинок, Я слышу голоса людей зовущих. Придет победа, только дайте срок, И станет жизнь прекрасной и цветущей!
|
|
|
|
maryana_zima
♀
| Date: Ср, 28.01.2015, 16:22 | Message # 87 |
| Листзвертання до батька! Тату я знаю ти хотів бачити мене ще живим. А,я так без пояснень,без слів покинув цей світ. Ти досі віриш що я ще повернусь. Відкрию очі і ти знову побачиш мої карі очі.. Ти б все віддав заради мене я знаю. Заради мого життя,але не варто тату. Я думаю,одного втраченого життя уже стане. Хоча що я говорю-це сотні втрачених життів. Правда ми ж з тобою обоє знаємо, що кров була там пролита не марно. Тепер ти будеш жити у вільній країні. У якій я надіюсь не забудь мене. Якщо б я прокинувся,я б сказав що не марно заснув. Бо щось все-таки добився. Не плач батьку,не ридай,обніми мою маму і тихенько упустіть моє тіло у яму. Я у дорозі до Бога. Я бачу вас всіх і за вас я молюся. За країну за неньку і за тебе батьку рідненький. Тепер країною своєю пишаюсь. Я лиш неба рукою торкнуся і миттю до вас повернуся. Я вам у цьому клянуся..
Зімірська Мар'яна
|
|
|
|
Nlidia
♀
| Date: Чт, 12.02.2015, 11:44 | Message # 88 |
| Нещодавно почала знайомитись с поезiэю "Мила Орлова" *** Лист солдату І знову я пишу листа тобі, СОЛДАТЕ, Щоб хоть на мить в думках ти повернувсь додому. Туди, де кожну мить чека на тебе мати, Та молиться за сина образу святому: "Не оминай, Господь, мою дитину, Тримай його за руку повсякчас... Не дай зламатись у тяжкі хвилини, Коли душа болить від неминучих втрат... Так, в Україні наша міць і сила, Хай маємо ми безліч рас та різних мов. Але ж одна земля нас всіх зростила, Ми переможемо! Бо несемо в собі любов."
http://mila-orlova.com/poeziya-proza/poeziya/156-list-soldatu.html
|
|
|
|
login
♂
| Date: Нд, 15.02.2015, 21:57 | Message # 89 |
| . Ненаписанное письмо.
Летят снаряды – смерти дилижансы, нам, молодым, все драки по плечу. Но этот бой не оставляет шансов, а я еще так многого хочу.
Я так хочу увидеть снова небо, увидеть не сквозь танковый прицел. Я так хочу, чтоб поле пахло хлебом, - а «пахнет» сотнями убитых тел.
Я так хочу любить и быть любимым, ласкать жену мозолистой рукой. Я быть хочу не раненым – ранимым и наслаждаться сбывшейся мечтой.
Я так хочу увидеть, как сынишка отважно ступит первый свой шажок и вместе с ним заснуть, читая книжку, а не набив патронами рожок.
Я так хочу, чтоб люди жили в мире, а не торгуя миром за грошИ, увидеть Рим и побывать в Каире, там, где история судьбу вершит.
Я так хочу услышать, как кукушка мне накукует долгие года. А слышу только, как снаряд из пушки несет мне смерть, не ведая стыда.
Я так хочу увидеть снова маму, сказать: «Родная, я живой! Привет!..» Вы не спешите слать ей телеграмму о том, что ее сына больше нет.
Я так хочу, чтоб не было мне больно, когда застынет мир в моих глазах. Я так хочу покинуть бой достойно – «уйти на дно, не опуская флаг»…
Post edited by login - Нд, 15.02.2015, 21:59 |
|
|
|
Мария
♀
| Date: Нд, 22.02.2015, 19:06 | Message # 90 |
| Хочу поблагодарить за слова песни Савы Голованівського
ПІСНЯ ПРО МОЮ УКРАЇНУ
но, есть и другие слова этой песни, которые меня покорили. А звучат они в песне , которую исполняла Марія Литвиненко-Вольгемут : "Моя Україна" - Грамплатівка 11663 (запис 1943 року) З колекції Віталія Донцова Приведу этот вариант стихов:
Ілля Віленський - Сава Голованівський
Де гнеться під вітром висока тополя І хвиля дніпрова встає, Твій син, Україно, лежить серед поля І дивиться в небо твоє.
І ніжно йому не промовиш "дитино", Не схилишся ніжно над ним... Моя Україна, жива Україна, Пожарищ розвіяний дим.
Я чую твій зойк і тривожне квиління, Мов птаха підбитого плач. Про горе твоє провіщає каміння, Руїн твоїх чорних сурмач.
І чують світи, як ти стогнеш невинна, Та сонце з-за хмар вирина. Моя Україна, жива Україна, Блакитна моя сторона.
Я вірю, що кат твій тебе не поборе, І ворог тебе не зборов. Ще він відповість за гірке твоє горе І кров"ю заплатить за кров.
І слава твоя оживе неодмінно, І доля, в якій ми сплелись. Моя Україна, жива Україна, Квітуча й жива, як колись.
|
|
|
|
|
|
|