Коментувати також можна з та

Чт, 18.04.2024, 15:16
Меню сайту
Категорії каталогу
Свята православної церкви [144]
Свята християнської православної церкви
Події православного життя [41]
Події, які стосуються православних церков
Православні традиції [2]
Православна поезія та проза [370]
Твори тільки релігійного змісту
Опитування для Вас:
Дайте оцінку сайту української поезії
Всего ответов: 607

ШЛЯХ до ТВОРУ:  

         
Вірші/статті категорії та розділи української поезії, українська проза
    Православна віра категорії та розділи української поезії, українська проза Православна поезія та проза
 

Псалми

Псалми - це повчання і молитви
- це слова проповіді і битви.
Псалми душу очищають,
На праведну дорогу наставляють.
 
Псалмами святими ставали
Псалми від ворогів спасали.
Хто псалми полюбляє,
Той чистий розум і серце має.
 
Псалми радість людям дають
І мертвих звільняють від пут.
Це істина і радість буття,
Це вогонь який боїться тьма.
 
Псалмами Шевченко вчився,
Тому талант в нього проявився.
Тому його поважають,
Бо дух псалмів відчувають.
 
Народна мудрість
Через псалми говорила.
Від православних старців
Ці мудрі слова завчила.
 
Слова хороші
Від псалтиря ідуть.
Вони праведними дорогами
До Бога всіх ведуть.


В монастирях і церквах
Божі люди псалми читають.
Що спасає людські душі,
Вони добре знають.
 
Псалмами Давид освятився,
Був пастухом, а царем зробився.
Він охороняв і державу,
Бо Богові віддавав славу.
 
На Божу славу читайте псалми!
І вам відкриються Ворота святі!
Слова псалмів треба завчати,
 Щоб душа вміла слова добрі знати.
 
Розбійник оправдався словами,
Тому удостоївся Царської слави.
Через брудні слова душа бідніє,
Через добрі слова вона багатіє.


 

Додав: nagornyjj (06.02.2017) | Автор: © Володимир Михальнюк
 
Розміщено на сторінці: Православна поезія та проза, Михальнюк Володимир

Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:

Переглянули твір - 2228 чол.
 
  
  у Вас # закладок

Автору за твір:

 

Ключові (?): молитва, Православна, Шевченко, псалми

Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 0


Додати коментар:

Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ComForm">
avatar


ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин

(50 коментарів Ви можете переглянути на сторінці "НАШ ТОП ++")

karas: Ми різні люди , добрі й злі , та правда завжди головна в житті .

karas: Коли не ділимося добром приходить зло , але про це ми дуже часто забуваєм .


     


Форма входуу
Логін:
Пароль:
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК    
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com


НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА
Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz