Собака
Собака
На гілці із вишні гойдається мряка.
Блукає самотньо кістлявий собака.
Зривається дощ із холодного неба -
Собаці байдуже, тут вижити треба.
Замерзли вже лапи в тягучому бруді,
А голод співає романси приблуді.
І він випускає інстинкт свій звірячий –
Стає динамічний, меткий і обачний.
Запахи їжі весь нюх забивають,
Очі в агонії дико стрибають.
Каплі на морді. Може він плаче?
І проклинає життя це собаче?
За вітриною хтось наминає ковбаси,
З апихає у пельку піджарене м ясо.
Запивши усе це бокальчиком пива
Підкидає собаку ногою невміло…
Собака зігнув у конвульсії лапи,
Починає писком повітря хапати.
І лиш скавуління, немає гарчання.
Погляд у небо – хвилина прощання.
Вітер на трупі шерсть розвіває,
А привид собачий їжу шукає…
Додав: natalia (12.03.2010)
| Автор: © Наталія Твердун
Розміщено на сторінці : Твердун Наталія
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 2025 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 5
Порядок виводу коментарів:
За замовчуванням
Спочатку новi
Спочатку старі
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
ruhlyvy : Кожне слово в цьому тексті - гірке, але повністю правдиве! leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.