Весна
Легенько вітер повіває І у вишеньки питає: - Подруженько, скажи мені Чи прилетіли журавлі? Адже коли вже крига скресне, Вони несуть на крилах весну! - лелеки вчора ще летіли І десь за річкою вже сіли. Увечері я не засну - Буду чекать свою весну. Аж ось і шпак знов прилітає І їхній сумнів розвіває: -Уже давно прийшла весна, Дивіться, друзі, - ось вона! Русява дівчина чарівна На землю сходить, мов царівна. Весна одягнена у плаття, На голові - вінок з латаття. Вона "Добридень!" стиха скаже, І свій пакуночок розв"яже. Вийма звідтіль дари багаті, Приносить щастя кожній хаті...
|