Lonely липень А червень утік. Ліниво проснувся наступній. Протяг руки до сонця, А ноги на землі. Прив’ялим зерном Повіє з-під ступнів, Де ритміка вітру Пульсує в траві. Розкине всі шати По ровах ромашки. Самотньо під вечір Зорі збирать Від піде, а далі вже спати. Lonely липень не хоче кохать. ******* Я відламала Шмат кохання, Немов пиріг, І кинула тобі до ніг. Топч, Топтав у серці, а тепер Дивися в очі і Топчи. Я хочу бачити, Як ти… Навпомацки Його знайдеш. Не хочеш? Чому сидиш? Топчи ж! Місто Шапки будинків. Панчохи доріг. Хворі вікна Світло малюють З квартирної тиші. Краватки дворі. Карети пишуть, Везуть своїх господарІв. Підігрує вечір На струнах темряви. Цокотить метро. Люблю місто. А ви? Так плаче весна (До М.О.) Залиті проміннями сонця Стежки між беріз повелись, Та ниє скорбота у серці – Весняні дощі натяглись. І плаче, розкинувши віти, Верба в самоті, та без дна Сліпий дощ шумить у зеніті – Коханий, так плаче весна. Так стоне у явора серце, Так ниє в берізки душа. Так листя по вітру несеться, - Коханий, так плаче весна. По вулицях змиті сліди Лишають відлуння в калюжах. І бризги чужої ходи – Таємність. А може? А може… І плачуть обмоклі сади. І плаче верба, та без дна Сліпий дощ летить все сюди, - Коханий, так плаче весна. Лишила (До Д,Д,) Лишила наш роман у парку між беріз, Можливо, хтось знайде, допише новий фініш. Можливо, прочитає, зранить кілька сліз Тихенько на листки старі і сірі. Можливо, наш роман – то не сюжет Шекспіра. Не пристрасний, не ніжний, не на вік, А лише казка між душею й тілом, Цілунків й дотиків яких утратив лік. Я обернулася і просто так пішла М’яким асфальтом від вчорашніх сліз, Яким плакали ці очі, і душа Лишила наш роман у парку між беріз. Початок дощу Гнав вітер хмари самовито: У колісниці дід старий. Хитаючи колосся жита, Нагонив він коней сідих. Ганяючи по небі хмари, Мов піну терпкого вина, У колісниці діти спали, Не спала лише сивина. Підгонивши букетом втіхи Коней до жмені хмар, Підплигуючи тріхи-тріхи, Він завдавав новий удар. І вдавились сльози болі, На небі в хмарах синяки. І дощ пішов – краплини волі – Повічні друзі моряків. Розплакалися білі хмари, Одна пустила вже грозу. І діти, що недавно спали, Вже кидають в траву росу.
|