Базар великий, бо
неділя:
Кусають ціни,
тисне люд,
Ця гонка цін
осточортіла -
За долар гривнів
треба пуд.
У ряд лотки з
китайським крамом,
В базарнім шумі
звук гітар,
Запахло смаленим
афганом
В словах пісень «Аллах Акбар».
Про дим Кабулу й
Кандагару
Співає голосно
дует,
Про операцію
невдалу
І про маршрут у
лісостеп.
Везли гроби - вантаж двохсотий
Туди, де верби й ковила,
І як писав
дівчині ротний:
«Вона не вінчана
вдова».
Назад прийшла
печаль колишня,
В ній чорні
згадки, як граки.
Сумна летить у
небо пісня,
А в низ, під
ноги, - мідяки.
|