За основу взятий цей вірш-
Останні гастролі
старого театру,
Костюми, валізи і
грюкіт коліс.
Аншлаги у касах,
поклони таланту,
У залі навстоячки
крики: "на біс!".
І знову він грає
сонату душевну.
Летять його ноти,
не знаючи меж.
Під ноги троянди
- закидали сцену.
Любов і повага,
фанатів кортеж.
Звучить тихо
скрипка, маестро в печалі.
В театрі обридла
мелодія струн.
Смичок в каніфолі
і лак Страдиварі,
Уже не чарує -
від цього і сум.
Міняються швидко
і стилі, і моди.
Пакує валізи і
скрипку в футляр.
Мінливий глядач,
а смаки - як погода.
На іншого світить
сценічний ліхтар.
|