Лежить у ліжку чоловік : Чи то для мрії , чи забави Бурлить фантазія уяви Яскравим спалахом з-під вік.
В процесі збуджень та інтриг Згадав досягнуте дбайливо Та зачіпали особливо Думки про те , що ще не встиг...
У шибку виплеснулась рань. Та привела його до тями І здивувала раптом гама Неперевершених звучань.
Чи марш , чи славень продзвенів - А спробуй вчасно розібратись? Став чоловік той придивлятись : Аж глип -і миттю онімів.
"Чиясь оплавлена свіча На підвіконні догоряє! Свічок , здається , в нас немає, Крім в люстрі лампи Ілліча?
Можливо , Музи голограма Йде для здобутків та творінь? Та ні ж - це Смерть, відкривши браму, Застигла в хаті , наче тінь."
-Лякаєш нащо нині нас Скелетом й гострою косою? Прийшла позбавити покою В непідходящий зовсім час.
З лози міцної люльку сплів: "Зумію Смерть перехитрити!" Приліг і нею став крутити, Щоб лоб торкнуть ніхто не смів.
Світанком іншої доби Знов появився образ Смерті... Та чоловік повівся вперто В краях квітучої габи.
"Я приховаю лик чола І покажу їй тільки стопи! Дам зрозуміти , що галопом Не поспішу в обитель зла."
Він повернувсь до неї вмить Своїми босими ногами : -Лишатись ще зарано тями, Бо ж тільки став по - людськи жить.
-Чи сяк , чи так, хоч круть , хоч верть - Прийшла у дім до тебе Смерть! Ногами скільки не крути, Підете всі вряди - годи У потойбіччя назавжди.
-І не надійся більш на диво, Бо Смерть повсюди справедлива : Цю мить змінити не спроможні Ні атеїсти , ні набожні, Ні дуже бідні , ні багаті, Ні вкрай ліниві , ні затяті, Ні при здоров*ї , ні недужі, Ні молоді , ні старші дуже...
-Усі , що в морі чи й на суші Мені свою вручають душу... Прийшов ти голим в світ і з світу Підеш таким же для одвіту!
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:
Переглянули твір - 1148 чол.
у Вас # закладок
Автору за твір:
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 0
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")