Впізнаю я майстра по роботі: Він свої натхнення і жагу Віддає, мов часточку живу, Кожній новій лінії чи ноті. Не боячись осуду нітрохи, Різбить мрії й враження рядки... Так зате ж лишає на віки Нам красу бурхливої епохи. В цьому й суть таланту та уміння, В цьому й є покликання митця, Щоби йти до істини вінця Та вести до віри і прозріння, І якщо ви вчасно зрозуміли Зміст того, що вкладено було,- Значить, світло й майстрове тепло Через дотик в душу залетіли.
|