Коментувати також можна з та

Чт, 18.04.2024, 09:09
Меню сайту
Категорії каталогу
Поезія Бодня Оксани [10]
Брага Микола [70]
Гончаренко Олег [26]
Промінь Михайло [2]
Гараба Сергій [6]
Опитування для Вас:
Скільки Вам років?
Всего ответов: 1573

ШЛЯХ до ТВОРУ:  

         
Вірші/статті категорії та розділи української поезії, українська проза
    Поети Запоріжжя категорії та розділи української поезії, українська проза Гончаренко Олег
 

* * *

За Апсан-кайги, XVст.
(з казахської)

Що вважаєш нещастям ти -
степ, в якому отар не пасти,
чи несказане добре слово,
чи війну, чи невдатні лови?
Вже й турботу про бідних часто
визначають у нас "нещастям"...
І відсутність рідні, і множинність рідні -
привід щастю сказати і "не", і "ні"...
А насправді, нещастя - відсутність житла,
і хліба, що од спеки згоріли до тла,
і озера, де птаство уже не живе,
і мюриди, що ганять старе і нове,
і краса, яка дивиться в люстро криве,
і смертельний чужинський мороз в "вирах",
і поезія міцно замкнута у "розмірах",
і вожді, що не знають - куди нас ведуть,
котрі стали на путь, та забули суть.
Чи ж підняти уже не час стяг?!
Страх, народе, - найбільше твоє нещастя.

2012 р.

Додав: Sametoia (03.03.2012) | Автор: © Олег Гончаренко
 
Розміщено на сторінці: Гончаренко Олег

Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:

Переглянули твір - 1835 чол.
 
  
  у Вас # закладок

Автору за твір:

 

Ключові (?): згоріли, страх, озера, хліба

Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 2
avatar
1 Asedo1949 • 14:51, 04.03.2012 [Лінк на твір]
Тяжко знати для нас, що є щастя, що ні,
Бо на рідній, священній землі,
Скільки душ- стільки проти, чи за,
Десь сміються до сліз, а десь ллється сльоза.
Але мудрі нам Господом дані слова,
Нам боятись нікого не треба дарма,
Твердо стяг цей підняти нам віри й добра,
І наповниться радістю наша земля.
avatar
2 Sametoia • 10:47, 05.03.2012 [Лінк на твір]
Дякую за співвідчуття!


Додати коментар:

Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ComForm">
avatar


ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин

(50 коментарів Ви можете переглянути на сторінці "НАШ ТОП ++")

karas: Ми різні люди , добрі й злі , та правда завжди головна в житті .

karas: Коли не ділимося добром приходить зло , але про це ми дуже часто забуваєм .


     


Форма входуу
Логін:
Пароль:
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК    
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com


НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА
Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz