Здавалося, усе усталене і вічне: всі істини «давно спресовано в брикет»… Коли ж погас туман, і світ сяйнув у вічі, ти раптом зрозумів: «Усе таке крихке!» Розгублено стоїш, без прав душі відвести. У чім твоя вина – ти ж все віддав сповна? Та чуєш, як гуде смарагдовий цей бескид, і як бринить основ дзеркальна площина, виштовхуючи суть рубіново-криваву нуртуючих в огні жертовному глибин. Тобі іще іти у ці грімкі заграви… Тобі резонувать на цей вселенський дзвін! Природі (на чутті!) відмовиш у всесиллі. Піднімешся навпрост, чигаючи з-за хмар – як можеться орлам тримать ударну хвилю. І ще відповіси ударом на удар! І дивом воздаси ще Космосу за диво! Тобі пора у путь. Покайся і виходь. Ти – становий титан, герой, трибун – Людина – єдине, що створив єдиного Господь на п’ятий день буття, уже коли смеркалось, набувши перед тим уміння і знання. Борися і твори! Пробачиться зухвалість, і сумніви, й страхи, й натхнення навмання.
Пане Олеже, Ваш вірш дуже глибокий, рясно всипаний зернами мудрості і заслуговує високої оцінки. Єдине, що я хотіла б Вам порадити стосовно його подачі - при друкуванні вірша у графі "Короткий опис" не давати повний текст, а лише кілька знакових на Ваш погляд фраз, які б доносили коротко суть вірша (наприклад - "Ти – становий титан, герой, трибун – Людина – єдине, що створив єдиного Господь ...), бо повний текст погано сприймається на загальній сторінці віршів, а ще пробуйте трохи збільшити шрифт чи дати колір буквам, аби текст не зливався і візуально краще виглядав, подивіться, як це роблять інші поети. Ви можете ще відредагувати вірш у будь-який час. З повагою, Н.К.
Дякую Вам щиро! Намагаюся зрозуміти тутешні можливості. Такого ускладнення подачі віршів нема більше на жодному сайті. Гадаю, потихеньку "допетраю", і все буде гаразд. Щастя Вам.
Так, погоджуюсь із колегами - вірш глибокий... Людина це найдосконаліша істота створена Творцем, але потрібно щомиті доводити це звелике звання Людина і не опускатись до свинства і звірства...
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")