Та у мене чомусь сила, "коріння" асоціюється з ясенами. На Півдні України їх не має. Але коли я приїджаю до своєї бабусі до с.Кивачівки (Вінницької області Теплицького району) бачу усю їхню красу. Це я просто так написав. Пригадалось.
Дякую за твір. 5!
======== Я скопіював Ваш твір в інше поле, щоб коли користувачі переходили на сторінку, щоби написати коментар, Вона бачили Вашого вірша.
Доброго дня Вам, Любомире. Гарної недіді Україно! Пане Любомире. Я син НАШОГО рідного Надсяння, яке є частиною Підкарпаття у склад якого крім згаданого Надсяння входять Лемківщина, Бойківщина і Гуцульщина.Нині можна сказати, а може треба сказати, що з вище згаданих руських земель в межах України залишилася тільки Гуцульщина. Думаю, що і Вам знакома народня пісня родом з Гуцульщини де в одій зо стрічок почуєте : "- за пасом кріс, в руках топір..." . Ось, згаданий через мене КРЯІС, це рода зброї, якої колись вживали на земля НАШОГО цілого Підкарпаття. Це на мою думку нині можна сказати - пістолет. Якщо йдеться про Ваш аналіз, то я пишучи ці рядки мав на думці УКРАЇНУ. Це ще молоденька НАША НЕЗАЛЕЖНА УКРАЇНА. Україна з тризубом. Щойно народжений "Братчик" околішніх держав. Як це допомож Вам зрозуміти мого вірша, буде мені дуже приємно. Дякую за увагу. З пошаною Василь Ш.
Ви не зовсім зрозуміли. В Україні і не тільки, говориться і пишеться, що " Росія, це великий брат". Ідучи тим слідом я назвав Україну "малим братом з тризубом". І так мене прошу розуміти. Добра Вам.
Пане Василю! Якщо йдеться про мої вірші, то багато з них вже співають. Незабаро я буду на черговому ЗЇЗДІ УЛЮЧАН і там попрошу диригента хору, щоб о скільки це можливе написав мені ноти до моїх віршів - пісень. Тоді я попробую їх Вам переслати. Бажаю всілякого добра усім нашім людям. Хай добро перемагає! З Богом Україно! З повагою Василь Ш.
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")