Грішник
Ангел сидить біля тебе.
Гладить волосся ніжністю рук.
Ангел спустився із неба,
Як зірка невидима, звук.
Ангел торкає променем губи.
І ти усміхаєшся в сні.
Ангел присів, опустивши на груди
Голову й руки свої.
Але ти не відчуєш нічого.
Ангел цілує – ти спиш.
Він через тебе тікає від Бога.
То що? Проженеш чи простиш?
Ангел сапфірами-слізьми ридає.
І крильми тебе обійма.
Ангел грішник самотньо вмирає.
Десь на небі. Тебе там нема...
|