Може, якби дав
мені випити хоч трішечки, Боже,
Хоч крихту святої
води з дороги де Твої сліди,
З того місця де
Рай виливається зоряним сміхом,
Аби запалити
серця вилитим в образі Світлом.
Там, де ангели
сходять з духовно-величного неба,
І дмухає вітер
вогняний подих від Тебе до мене,
Де Діва в хліві
між ягняти народжує Божого Сина
І стелить ходою
весну первозданно Різдв’яная Сила.
Там, де серце
тупоче, воркоче, птахом воркоче,
Душу вплітає у
крила щоб здійнялася я й полетіла…
Може, якби дав
мені, хоч трішечки випити, Боже,
Свого еліксиру з
пилу зірок – здійснення мрії.
То певно, вже не
стояла би я між Пеклом і Раєм
Дзюрчала б у небі
Твоїм Водограєм.
Прохала людина
негожої днини, в гріховних колінях Перемудрого Бога, маленьку краплину Любові.
Він мовчав. Дивився не неї з мертвої
ікони - біль власного скону. Нарешті
мовив:
- Дитино, щоб
напитись з криниці води, треба її зачерпати та перед тим до криниці прийти.
- Хіба ж я не
йшла тим шляхом до тебе?
- То чого ж так
стоїш, повернися обличчям до Мене!
І сталося диво в
душі незрадливих.
|