Ти постелив мене і я лягла. Так просто, знаєш, розкинулася перехрестям серед доріг. Інакше просто не змогла б дійти ногами босими то твоїх босих стертих ніг. Інакше просто в вічі немала б права кинути сердечну свічку і запалить вогонь… Полон. Туман на сцені – за кадрами доріг, за ширмою…. Побіг, побіг. Сів скраєчку на моїй долоні, усміхнувся і заснув. Зліпила кульку і до скроні з його сну підняла вихором надію в Нас. Просто, знаєш… Просто вірю, що настане час, як візерунок на піску розмаже приспану біду, заколише вітром волю, пестощами звабить долю, вкраде мене в годин. Один.
Так і стояв один. Ні на право, ні наліво, ні прямо, а прямісінько вниз. До того низу де великий візерунок піщаного годинника малював маленький, ледь помітний спогад про неї. Прощай.
|