Коментувати також можна з та

Пн, 29.04.2024, 21:45
Меню сайту
Категорії каталогу
Поезія Бодня Оксани [10]
Брага Микола [70]
Гончаренко Олег [26]
Промінь Михайло [2]
Гараба Сергій [6]
Опитування для Вас:
Скільки Вам років?
Всего ответов: 1573

ШЛЯХ до ТВОРУ:  

         
Вірші/статті категорії та розділи української поезії, українська проза
    Поети Запоріжжя категорії та розділи української поезії, українська проза Брага Микола
 

Перевернуте життя

День починався, мабуть, так як завжди письменники починали свої твори. Бо це було добре і зовсім приємно, коли поруч с вами вона, така прекрасна, як біла лілія, що вийшла із води показати свою красу. Але на цьому стоп.
Коли зійшло сонце і почався день у цей час завітала темінь і цілий світ став інакшим, там де повинна бути ніч чомусь день, а там де день чомусь ніч. Чи було так насправді чи не було, мабуть, цього ніхто не знає. Хоча, може, всі про це знають.
 Моє село тільки зароджувалось все було добре, люди з'їжджалися з інших сіл, бо лани були широкі, пасовиська були гарні, місця хватало усім охочим для того, щоб почати нове життя. Люд зажив славно і нічого не передвіщало біди, бо ніхто про неї чути не хотів. Але даремно всі так думали, бо вона прийшла і зробила життя зовсім не таким, яким воно було раніше. 
Перевернулось життя двічі, бо історія повторилась, коли усіх заганяли у колгоспи…
Я сидів біля зупинки, а по дорозі купив найкраще морозиво, яке було тоді по ціні. Розгорнувши пакунок я почав його їсти, але смак не давав мені спокою і я почав читати його склад, перше, що прочитав була питна вода, вона мабуть була джерельна чиста, але слово підготовлена не було, далі було ще краще - молоко сухе, бо як не водою було це розбавляти, а дальше ще було краще пальмова олія, мабуть завезли з якої країни і тому те що я їв було навіть не морозиво, а щось як кажуть мішанка, а назву залишили стару – морозиво…
А тепер я мандрував у спогади, коли росла пшениця, рясніли плодами сади, овочі усміхалися від сонця і дарили нам незабутній смак того далекого минулого. Бо відчував, що я десь загубив свої сподівання, що теперішня їжа зовсім не така, що була колись. А в чому справа?
 Йшов 1991 рік, він був насичений багатьма подіями, бо розвалювався на країни одна велика країна під назвою СРСР. От так і отримала незалежність Україна. Це була могутня країна після Російської Федерації. Мала могутню економіку, сільське господарство, тепер залишалося єдине не розтратити цей могутній потенціал. Але не зробилось так як сказалось. З’явилася національна валюта – купони, а наряду з ними ходили рублі Радянського Союзу, але це були квіточки того, що відбувалось насправді. У містах руйнувалось виробництво, а у селах сільське господарство. Був даний великий старт для бувшої партноменклатури для розграбування того, що було зроблено народом. Тепер не соромились за те, що вони багатії. Але весь український народ був мільйонерами і мільярдерами, хоча на ці гроші нічого не можливо було купити, бо вони були нічого не варті. У 1999 році була введена гривня, аж після восьми з половиною років незалежності. Але і вона не стала тією валютою, якою би гордилася країна, бо долар і євро стали головною валютою, так як ми тільки імпортуємо, а експортуємо лише сировину Далі було ще гірше, заводи і фабрики не працювали, сільське господарство в лиці колгоспів і радгоспів припинили своє існування. З'явилися фермерські господарства, а те що було збудовано раніше зрівняли з землею. Такі були та і є сумні часи. 
Повернувшись у теперішнє, я побачив перевернуте життя. Бо таке життя не можна назвати прекрасним і щасливим. Бо яке може бути морозиво, коли по всій країні роблять штучне молоко, а хліб окрім муки має декілька інгредієнтів з такими диковинними словами, але як завжди на першому місці вода.
Бо вода - це життя у незалежності, перевернуте життя чи ні.

Додав: lirik1205 (07.07.2012) | Автор: © Микола
 
Розміщено на сторінці: Брага Микола

Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:

Переглянули твір - 2068 чол.
 
  
  у Вас # закладок

Автору за твір:

 



Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 10
avatar
Досить пристойно. Гарний газетний матеріал. Гадаю, кидати цю справу не варто!!!
avatar
5 lirik1205 • 14:17, 08.07.2012 [Лінк на твір]
Дякую за коментар і підтримку :)
avatar
Вашими устами істина говорить. 55555 plus1
avatar
6 lirik1205 • 14:17, 08.07.2012 [Лінк на твір]
Велике дякую! Як кажуть наболіле :)
avatar
3 InhearT • 00:17, 08.07.2012 [Лінк на твір]
Досить цікаво було читати..дійсно, все, що продають у супермаркетах - лише набори ароматизаторів та консервантів зі штучним кольором та смаком...
55555 up
avatar
8 lirik1205 • 14:18, 08.07.2012 [Лінк на твір]
Дякую Вам :) Так воно і є
avatar
Цікаво написано, хоч і одними фактами, без особливих творчих фарб. Зупинятися не варто, бо якщо до доброї суті додати ще й форму - буде що показати людям.
avatar
7 lirik1205 • 14:17, 08.07.2012 [Лінк на твір]
Дякую Вам :)
avatar
9 lirik1205 • 14:19, 08.07.2012 [Лінк на твір]
Дякую вам за коментар. Згоден з вами, будемо працювати :)
avatar
А ми будемо чекати! yes


Додати коментар:

Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ComForm">
avatar


ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин

(50 коментарів Ви можете переглянути на сторінці "НАШ ТОП ++")
leskiv: Дякую за коментар. Вони не дурні, їх так "оболванила" їхня рашистська пропаганда,що витверезити їх можна лише з допомогою зброї. Інакше не зрозуміють, не дійде. Це як у фашистській Німеччині

kraynyuk46: Так і є, пані Таміло. " В СВО я защищал Родину бурятов" **




     


Форма входуу
Логін:
Пароль:
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК    
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com


НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА
Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz