Правди дорога терниста... Він подолав її сміло, Тільки душа його чиста світу коритись не вміла. Надто ж він був невгамовний, міг за ідею померти, Мріями світлими повний, духом гарячий і впертий. Вража система за ґрати марно його посадила, Волю не вдалось зламати - тільки розправило крила. Виборов волю для Неньки, мрії, здається, сповнились, Та завдяки вороженькам серце Героя спинилось... Духом твоїм, Чорноволе, навіть по смерті живемо, В серці біль втрати нам коле, але вперед ми ідемо. Хай же твої, В’ячеславе, мрії реальністю стануть, Волю здобудем і славу, а вороженьки - хай кануть!
Правди дорога терниста... Нині не кожен здолає. Хай же сьогодні врочисто слава Герою лунає!
Ці слова колись давно, напевно років 9 тому, промовляла перед багатотисячним віче з нагоди відкриття пам*ятника Чорноволу у Золочеві (перший на той час в Україні), тисячі людей з"Їхалося тоді з цілої України, були часи...
Так, були часи, а дух той не можна втрачати і сьогодні, бо інакше - гаплик нам...... Ми щасливі, що мали Його у нашому народі....І ми, Наталь, щасливі, що знали Його із барикадних часів. Будь!
Патріотична думка, що лунає у вірші добре відображає характер патріота України, світла йому пам'ять, який до хрипоти в голосі, і всі це бачили, відстоював правоту закону. Сильно,п.Роксолано!
Дійсно так і є, Іване,- це присвята Вячеславу Максимовичу. Маю гарні спомини про цю світлу людину- часто бували разом на різних політичних заходах, вічах. Зараз надія на таких молодих, як ти, Іване, на вбаше розуміння і свіжу, сильну позицію. З надією!
Укране, бо вірю, що у таких , як Ти: говір ніколи не буде з порожніх слів, а мовчання ніколи не буде безмовним.
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")