А у мене був Ти серед буднів залитих огнями, запорошених кулями ...Чудо...! - У мене був Ти! Як зуміла б інaкше ці стигми часОві та ями переплисти душею? - де б взяла наснагу гребти? З чакри Волі ранEної плакало плавлене небо, бойової стежі, перетягнена, трісла струна. Обвалилася скеля незрима між нами- та ще й бо: стільки струсів у долі...! А я...я...я. майже, жона. День полуднював сонцем, а світ ясновидив дощами. По розпечених обріях гусла тривога...набіг! На чаті наших доль шестикрильців ясні діаграми вібрували на сполох...полон...в душу ядерний сніг! Ти у пуп"янку юні лишив дві розлучні сльозини- віддаю іх Тобі крізь роки - тільки Ти не береш. Пропікають донині ті роси...Бог бачить - не винна я, що долі дві ріками в море не злились...авжеж. Я забула у серці Твоєму невтолену спрагу- Доливаєш водою? Схолоджуєш?- знаю- дарма! По пилинці зірковій визбируєш з неба відвагу щоб край ока зирнути в дорогу, котрої нема. Назавжди утопив ти "люблю", у душі моїй, чисте Віддаю його Янголам -цьOму немає кінця. Білокрилі висотують з мене кохання намисто- виривають із Тебе- без краю історія ця. Я у тебе вдихнула життя незачатого цвіту- з позачасся його відбираю- а ти не даєш. Як же...? Як вколисати любов у серцях несповиту- де ж та Доля забігла у нетрі безвіддя? - Ну, де ж? Наша стежка повітряним змієм здійнялась у висі, - Та, що ми обіцяли леліяти і вберегти від нападників...ось покотилась муравка в ірисі, по слідах проминулого... щастя! - у мене був Ти!
Присвята Марії Дудкевич ( Гращак) зв"язковій ОУН- УПА - моїй давній старшій подрузі.
|