Світло -тіні... в контрастах Pембрантoвих дише картина: чорнокруке крило звів нестримно рояль - аж летить, мочить пір"я у лампадолунні , зі звуками лине - тільки час ненаситний сповільнену всмоктує мить.
Що залюбленим час...?- в юні хвиль не рахують доспілих, що в життя закотились - у юності - поле без меж. Лише музика в щасті, у світлотерзаннях, у стрілах од несправджених перших кохань і захмарених веж.
Та яка ж це любава потрапила синові в серце? Усміхнулась і зникла, залишивши магію зір. А під лігами ноти спинаються вгору на скерцо: Форте розпачу, чисте піано надіянь і вір.
Він цей біль розливає в мелодіях несамовитих, Moв скипіла зоря, вибухаючи яриться в світ. Як Він грає майстерно...!- що аж забувається "видих" і вривається "вдих" як нізвідки нежданий болід.
Ох, ці спалахи терцій, а полум"я кварт...! А ок-та-ви!!! О, октави які семицвітнозагравні й палкі - у сиропах - у місячних тануть акорди -О так, ви, не маестро іще, а уже...а пасажі які!!!
Паленіє під пальцями, кришиться клавіатура, Готка- ніч доливає жалю, як олію в огонь. Він складає бемолі в серця і рамкує зажуру, як світлину на згадку...кохання оце - Бог боронь!
|