Сьогодні я мамуся - їжачок: На голці кожній сотня думочок. У дУмочках тепліє добра справа Бочок уже болить і зліва й справа. А скрізь пелюшки,м"ячики, машинки, Цукерки для Настуні і Даринки. Для донечок моїх - претепле слово, Котре загоїть болі всі чудово! Ще й іграшки не хочуть до поличок, А тут от - неслухняний черевичок, Складаночки і потяг, і візок, Арсенковий невивчений урок!!! Юркові шаблі і мечі, і збитки, Розбиті шибки, все з голів на дибки! Устимкові моя повчальна рада: Людиною зростеш- я буду рада! Ще пісенька,і казка,і вистава Для хлопчика , для мого Богуслава. Орланові тепленьке , біле моньо, Він хоче спатки - мій Орланко соня. Засни синочку, люленьки люлій, Ти моє ладо, солколИку мій. Втомилася, присяду я на стільчик... Та плаче ненаписаний ще віршик! І лиється для діток мій рядок, Про сонечко, про квіти, про садок. Хай доля йде пресвітла і добряна- Так дітки хочуть, хоче й мама Ляна! Оце мені усе лежить на спинці, Хоча крім того там іще гостинці... Така от я мамуся- їжачок: Сто голочок, сто справ, сто думочОк!
Гарна мама-їжачиха, Позбирає віршів крихти, Поскладає їх у гірку І зачепить зверху зірку... Хай на гірці цій віршОвій Мова лине лиш любові, Усім діткам тепло стане - В них НАЙКРАЩА МАМА ЛЯНА!
Так, Укране, розумію філософький підтекст коментаря.Згідна: є час насолодитися матернством, є час писати вірші, але ж що робити коли все в купу злітається?- на вірші лишаються ночі.( тільки чоловік тому не радий:) )
Ви будете дивуватись, але я вас розумію, так я ще не батько і у мене немає дружини дітей, але і своїх клопотів вистачає (ну це окремо якщо схочете то опишу). І на вірші також у мене досить мало часу, але якось стараюсь щось тай виходить, хоча часто не так як хотілося б... Бажаю щоб у вас завжди вистачало на все часу, а особливо на вірші вони у чисті як слбьоза. Жаль що вночі вони в основному пишуться - старайтесь вночі просто відпочивати та і вдень також знаходьте час для відпочинку. Згадав ще одне хороше "правило" - ЛЮБИТИ ЗНАЧИТЬ ЖИТИ, А НЕ ВИЖИВАТИ", тобто з любовю усе добре вдасця і лише з любовю...
Здорово, прочитала на одному диханні. І стільки ж діточок багато в матусі-їжачка, і всі дітки різні, цікаві, з своїм темпераментом:))) З себе змальовували героїню, пані Роксолано?
Дякую, Любочко! Така яка там героїня?- це от наші прабаусі по 18 дітей мали- тому і голод пережили, і Сибіри подужали- от вони то і героїні. Приємно, що читали віршика.
Лягай спати ,Їжачихо ! Колискова звучить стиха , Не писати Ніч -подружка До подушки ,хоч за вушка Привести в солодкі сни До світанку ,до весни ... Щоб не ребрами дзвеніти - Всім багатством володіти : Словом ,тілом ,духом ,ділом - Треба спати ,щоб хотілось... Тоді зранку вся СІМ*Я На АНУМО скаже :-ЯЯЯЯЯЯЯ
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")