Перейти/повернутися на головну сторінку автора Перейти/повернутися до сторінки -ОПЕРАЦІЯ ВІСЛА- Ви можете прослухати вірш, натиснувши на цей лінк Доброго вечора моя улюблена УКРАЇНО!!! Нині посилаю Вам свого вірша присвяченого ганебній і жорстокій "Акції Вісла", через яку нас галичан з Надсяння, Холмщини, Лемківщини і Бойківщини викинули, щоб сполячити. Но ми все таки Є, хоч минуло вже шістьдесять років!!! Балада про "Акцію Вісла" Вставай Іване. Бо вже з-за Сяну Поляки йдуть... Немаєш кріса Тікай до ліса, Бо тебе вбють. Як мені брате Тепер тікати? А що з дітьми? Ось хвора мати, Худоба, хата... Ні, - сам іди. Я залишуся, бо не боюся. - Не ворог я. Знай, що за Сяном Теж христіяни, - Вірять в Христа. Іван повірив, Що ті жовніри, Які ідуть, Це мирні люди. З хрестом на грудях Любов несуть. Збудив родину. Каже дружині Накрити стіл, Щоб привітати З-за Сяну братів, Хоч поляків. Вже стіл накритий. Всміхнені діти. В лампі вогонь... Є хліб і сало. Іван поставив Ще самогон... Бреше собака. Ідуть поляки... Іван спішить, Щоб привітати, Та ввести в хату. Вогонь горить... Собака бреше, А голос несе Ворожій стріл... Нема Івана. Жовніри самі Входять за стіл. Діти до мами Линуть руками... В їх очах страх... Де татко ділись, Чи його вбили? Видко в думках... Аж тут до хати Повзне їх тато, -На грудях кров... Ось за гостину Їх татко гине І за любов... Ця кров пролита Лишила дітям На віки гнів... Страсти тих років То є уроки Майбутніх днів. В нашім народі Спить до сьогодні Той переляк... Питають люди -Коли знов буде Братом поляк?
|