Ти теж чекаєш свята Валентина (або хоча б простих життєвих змін). Зима за ніч, поодаль від стежини, закутала берізку до колін.
(Михайло Плосковітов "Чекаєш свята Валентина")
Лютневий день. В оливкових гардинах Медовий промінь бавиться, мов джміль. Ти теж чекаєш свята Валентина... Терпких думок патлата заметіль
Душі вразливій не дає спочину, Мов білий пух, роїться в голові. Зима за ніч зіткала скатертину, А на світанні зви́ла у сувій...
Порозчищала білі кучугури - Мов і сама в очікуванні див! Приблуда вітер вудочку занурив, Тобі зірок у плесі наловив.
Здмухнув з очей топазових журинку, Мов чародій, крізь сон прошепотів, Що і тобі готують валентинку - В маленькім серці море почуттів!
|