А волю ж маю!
Осінній день, ще світить сонце У вікна старого будинку, Я роздивитися хотів би Себе….крізь совісті шпаринку. Десь совість та була зі мною, Була та ділася кудись, Забув, напевно, ще десь в школі, Куди поклав та й не журивсь. Ба мабуть й добре, що згубилась, Так жити легше між людей, Вони ж бо теж її не мають, Живуть для себе та грошей. Дітей науки научають, Про те як жити краще тих, Що мають власність – лиш хлібинку, Та Бога в серці й купку лих. Навчають заробляти кошти, Щоб бути хоч такі як всі, А навіть краще, щоб у хаті Водились морем папірці. За гроші продаємо душу, А потім землю та людей, Все цінне, що дали нам предки, Нам не потрібне. Дай грошей! Ось все що зараз нас цікавить, Куплю, куплю, куплю, куплю, Машину, хату та путівку, Я все куплю, я зароблю. Десь, мабуть, трохи і накрАду, Когось обманом проведу, Щоб знав, що я таки розумний Й лицем в багнюку не впаду! Ось так й живемо ми в УкрАйні, Один у одного крадемо, І хвалимось що не в останнє, В кишеню не своє кладемо. На щастя, ще не всі такими На цій землі хотіли б жити, Ще є навколо добрі люди, Що вміють ближнього любити. Любить без грошей та без влади, В гірку хвилину та печаль, І в свято розділить хлібину, І мати совість, мов кришталь. Таку ж прозору і без плями, І жити лИше для людей, Забувши про свої бажання*, Триматись істинних ідей. Я приклоняюсь перед Вами, Ваш хрест та шлях такі круті, Хотів сказати лиш два слова, Тримайтесь люди, Ви святі!
Додав: Гайдамака (28.05.2014)
| Автор: © Олег Марков
Розміщено на сторінці : Марков Олег
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 2028 чол.
у Вас # закладок
Ключові (? ): гроші , жадібність , совість , любов
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 1
Порядок виводу коментарів:
За замовчуванням
Спочатку новi
Спочатку старі
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
ruhlyvy : Кожне слово в цьому тексті - гірке, але повністю правдиве! leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.