Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Пт, 29.03.2024, 02:09
МЕНЮ САЙТУ

Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [344]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [796]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [21]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [76]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Чи потрібен цей модуль
Всего ответов: 355

Литовський режисер показав фільм про Голодомор в Україні

В центрі культури й мистецтв Служби безпеки України в Києві відбувся показ фільму литовського режисера Римаса Бружаса "Голод".

45-хвилинна документальна стрічка ґрунтується на архівних матеріалах, висновках вчених, істориків і свідченнях очевидців. Основу фільму склали документи з Галузевого державного архіву СБУ. Фільм знімався у вересні 2008 року у Києві, Харкові, Вінниці, Бердичеві та інших місцях України, які постраждали від Голодомору у 1932-1933 роках.

Це фільм, побудований на основі долі члена сім'ї Бокан з Чернігівської області, який сам був фотографом і відобразив трагедію, зокрема, своєї сім'ї, на плівці.

Перед презентацією фільму в.о. глави СБУ Валентин Наливайченко запевнив, що СБУ і надалі продовжуватиме роботу, спрямовану на розсекречення й оприлюднення документів радянських спецслужб.

"Тоталітарний режим не зламав українців, литовців та інші народи... наші народи вистояли, перемогли й відновили свою незалежність, тому ми зобов'язані співпрацювати, зобов'язані, щоб не стерлася пам'ять про жахливе минуле", - зазначив Наливайченко.

На прем’єрному показі в Україні були присутні голови й представники дипломатичних місій: Бельгії, Нідерландів, Норвегії, Фінляндії, Франції, Болгарії, Молдови, Казахстану, Росії, Азербайджану, керівництво та співробітники СБУ, курсанти Національної академії СБУ, представники громадських організацій, журналісти.

У свою чергу присутній на презентації посол Литви в Україні Альгірдас Кумжа зауважив, що нинішній рік став переломним у питанні міжнародного визнання голодомору як геноциду.

"Ми і сьогодні дуже мало знаємо про Голодомор в Україні. Цей рік став переломним у питанні міжнародного визнання Голодомору як геноциду проти українського народу. Однією з держав, які визнали цей злочин геноцидом є Литва, країна, народ якої теж перейшов через жахливі жорна сталінських репресій. Масові депортації, ув’язнення та страти - ці способи упокорення національного духу були апробовані на українських землях в 1920-1930- ті роки і перенесені сталінським режимом в Литву в 1940-1950-ті, тому литовці, як ніхто інший розуміють біль українського народу", - сказав Кумжа, повідомляє NEWSru.ua

Розділ новин: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: virchi



Коментарів: 0

ComForm">
avatar

Переглянути КОМЕНТАРІ до ПОЕЗІЇ й ПРОЗИ та до новин:
на сторінці "НАШ ТОП ++"
 

     
  Хостинг від uCoz