Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Вт, 19.03.2024, 13:19
МЕНЮ САЙТУ
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [343]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [796]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [211]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [19]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [73]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Дайте оцінку сайту української поезії
Всего ответов: 606
ІНФОРМАТИВНЕ
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

КАЛЕНДАР НОВИН


На головну сторінку » "Новини та статті - культура"

Поділіться новинами з користувачами!


1 2 3 ... 48 49 »

Точку збору російських книг облаштували у Миргороді за адресою вулиця Незалежності, 7. Російську літературу можна приносити у будні з 10:00 до 18:00, а у вихідні з 11:00 до 15:00.

Які книги приносити

Організатори приймають російські та російськомовні видання. Книжки мають бути без бруду та цвілі .

Як довго триватиме збір у Миргороді

... Читати далі

Розділ: Новини та статті - культура | Опубліковано: virchi
Дата: 25.02.2024
 


У Львові назвали переможців літературної премії «Львів – місто літератури ЮНЕСКО». Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у Facebook.
Головну премію отримала Олена Стяжкіна за роман «Смерть лева Сесіла мала сенс», який вийшов друком у «Видавництві Старого Лева». У книзі йдеться про війну й долі людей, що випадково поєдналися у Донецькому пологовому будинку.
«Призові 150 тисяч гривень авторка витратить на Перемогу, благодій ... Читати далі
Розділ: Новини та статті - культура | Опубліковано: virchi
Дата: 10.01.2024
 


Радіо UA Chicago / Газета Сурма
2024: що принесе Дракон для України та Світу?

Рік Виборів. Протистояння трендів.

2024 рік безумовно можна назвати Роком Виборів, які відбудуться у понад 70 державах і охоплять 4,2 мільярда людей. Це буде одним із найбільш визначальних факторів для політики багатьох держав, а як наслідок – для міжнародної політики та економіки. Вибори вже давно перестали бути інструментом демократії, особливо якщо ми говоримо про режими з розряду путінського. Адже на московії відбуваються не вибори, а узаконення «царя» (чи його двійника-трійника), альте ... Читати далі
Розділ: Новини та статті - культура | Опубліковано: ruhlyvy
Дата: 31.12.2023
 


19 вересня, стартував ХІІІ Львівський міжнародний бібліотечний форум «Бібліотека вільних людей». У його відкритті взяв участь т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв. 

Попри складні умови, спричинені збройною агресією російської федерації проти України, заклади, установи та організації сфери культури та мистецтв продовжують працювати. Своєю чергою бібліотечна сфера продовжує відігравати активну роль в задоволенні культурних та інформаційних потреб українського суспільства. 

... Читати далі

Розділ: Новини та статті - культура | Опубліковано: virchi
Дата: 20.09.2023
 

Окупанти в Маріуполі знищили 180 тисяч книжок та 4 бібліотеки. А інші бібліотеки – перейменовують. Про це повідомили в Маріупольській міській раді.

Бібліотечний фонд Маріуполя до повномасштабного вторгнення налічував 360 тисяч книжок. За попередньою інформацією, 50% видань згоріли під час обстрілів, або були ліквідовані, як «екстремістські».

Чотири будівлі бібліотек зруйновані або мають критичні ушкодження – ім. Лесі Українки, Купріна, Короленка та Гоголя. У вцілілі бібліотеки загарбники завозять літературу з території рф. І перейменовують назви.

Так, бібліотека Івана Франка тепер має назву Пушк ... Читати далі
Розділ: Новини та статті - культура | Опубліковано: virchi
Дата: 02.09.2023


Замість Івана Франка - імені Пушкіна, Олеся Гончара – Чехова, Михайла Грушевського: Знищення українських бібліотек російськими окупантами     Замість Івана Франка - імені Пушкіна, Олеся Гончара – Чехова, Михайла Грушевського: Знищення українських бібліотек російськими окупантами»     Замість Івана Франка - імені Пушкіна, Олеся Гончара – Чехова, Михайла Грушевського: Знищення українських бібліотек російськими окупантами     Замість Івана Франка - імені Пушкіна, Олеся Гончара – Чехова, Михайла Грушевського: Знищення українських бібліотек російськими окупантами
 

У Харкові видали щоденник і вибрані вірші застреленого окупантами письменника Володимира Вакуленка. Про це повідомила на своїй сторінці у фейсбуці директорка видавництва «Віват» Юлія Орлова.

«У видавництві Vivat друком виходить одразу дві важливі книжки. Перша – «Я повертаюсь… Щоденник окупації. Вибрані вірші» Володимира Вакуленка, якого росіяни вбили в березні минулого року. Видання з’явилося за сприяння Українського ПЕН, Харківського літературного музею, видавництва Vivat, Суспільного мовлення за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Друга &n ... Читати далі

Розділ: Новини та статті - культура | Опубліковано: virchi
Дата: 29.08.2023
 


28 липня, президент нарешті видав указ про присудження найвищої офіційної творчої відзнаки України – Національної премії імені Тараса Шевченка. Шлях від оголошення лауреатів Шевченківським комітетом до президентського підпису під документом про їхнє нагородження зайняв довгих чотири місяці – вперше за історію незалежної України премію не вручили до дня народження поета.

Хоча 9 березня цього року президентський указ з лауреатами так і не з'явився на сайті голови держави, за кілька днів, 11 березня, Шевченківський комі ... Читати далі

Розділ: Новини та статті - культура | Опубліковано: virchi
Дата: 26.08.2023
 

 

 
     

НОВІ ТВОРИ:

 

НОВЕ НА ФОРУМІ:

 

НОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:
КОМУ ВНИЗ та Арсеній Білодуб - Повстанец...



     



  Хостинг від uCoz