Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Ср, 24.04.2024, 15:02
МЕНЮ САЙТУ

Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [345]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [798]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [22]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [79]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Сторінка "ПОЕЗІЯ та ПРОЗА" завантажувалась:
Всего ответов: 215

Виставка молодого скульптора Олега Кузуба

в Лозівському краєзнавчому музеї відкрито першу персональну виставку молодого скульптора Олега Кузуба    В Лозівському краєзнавчому музеї відкрито першу персональну виставку молодого скульптора Олега Кузуба. Увазі глядачів представлено взагалі-то порівняно небагато робіт – лише 31. Але яких! Їх, мабуть, неможливо назвати класичними. «Класикою» можна вважати хіба що дві голови: голова немолодої вже жінки у якомусь середньовічному капелюшку і голова… ні, назвати її точним відтворенням анатомічної частини людини неправильно. Це – почуття. Трохи підняте догори обличчя, прикриті очі, солодко-втішний вираз губ – насолода, екстаз!

в Лозівському краєзнавчому музеї відкрито першу персональну виставку молодого скульптора Олега Кузуба    Інші роботи – теж вираз почуттів. Туга, безвихідь, душевний підйом, веселість, легкий гумор і сарказм… Немає, мабуть, тільки одного – байдужості. Всі скульптури (і назви до них) мають відтінок іронії над собою і над навколишнім світом. Крім того, напевне, кожний із глядачів знайде в них і глибокий філософський зміст. Ось фігура людини, розіп’ятої на верху якогось скляного куба – безвихідь, хоч на стіну лізь! Або «дарунок королю мисливців» - царівна-жаба, пронизана стрілою. Матрос, в руках якого немає музичного інструменту, але всім зрозуміло, що він грає: музика вічна! Зелена нудьга – така, що навіть русалка нарізана, мов оселедець, а поряд – пляшка з горілкою та кружальця лимону на погризеній таці…

в Лозівському краєзнавчому музеї відкрито першу персональну виставку молодого скульптора Олега Кузуба    Описувати це – справа невдячна, адже у кожної людини – свої очі, порівняння, відчуття, асоціації. А тому – краще прийти і побачити. І, точно, ніхто не залишиться байдужим. Комусь – сподобається і він навіть побажає купити якусь фігурку. Інший, можливо не зрозуміє і не сприйме. Таких, сподіваюся, буде все ж менше, бо, незважаючи на деяку епатажність у показі почуттів, всі скульптури несуть тепло і хороший настрій.

в Лозівському краєзнавчому музеї відкрито першу персональну виставку молодого скульптора Олега Кузуба    В них є душа, якої так не вистачає нашому відбудованому після війни місту. Начебто, і вулиці світлі та зелені, і будинки ще не дуже обшарпані, і парки з клумбами є, а в них – фонтани. Але, якщо добре подумати, то й подивитися ні на що, і гостям майже нічого показати. Недаремно, мабуть, дехто з перших відвідувачів виставки, побачивши ці витвори мистецтва, згадав про знаменитий київський будинок з химерами, а дехто – про парки скульптур в інших містах України. Як би збагатилася Лозова, отримавши своє неповторне обличчя! Безперечно, роботи Олега, вже не малі форми, а справжні монументальні скульптури, стали б окрасою і гордістю міста. 

Олена Суарес

Розділ новин: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: AlinaSmila



Коментарів: 0

ComForm">
avatar

Переглянути КОМЕНТАРІ до ПОЕЗІЇ й ПРОЗИ та до новин:
на сторінці "НАШ ТОП ++"
 

     
  Хостинг від uCoz